Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı - Son Dakika
3. Sayfa

Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı

Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yasa dışı ilaç sattıkları tespit edilen 5 sağlık görevlisi gözaltına alındı.

21.12.2022 13:38  Güncelleme: 14:17

Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yasa dışı ilaç sattıkları tespit edilen 5 sağlık görevlisi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, içlerinde hemşire ve eczacı kalfalarının da bulunduğu şahıslar hakkında yapılan teknik çalışma sonucunda, yatalak ve kronik hastaların haberi olmadan, onların adına reçeteler düzenledikleri ve bu reçeteleri SGK'ya fatura ederek, bu ilaçları yasalmış gibi el altından sattıklarını tespit etti. Şüphelilerin özellikle hedef olarak seçtiği şahısların yaşlı ve yatalak hastalar olduğu, bu bağlamda kendisine yazılan reçeteyi sistem üzerinden takip edemeyecek hastaları seçtikleri veya çok miktarda ilaç kullanması gereken kronik olduğu belirlendi.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda 5 şahsa yönelik 21 Aralık tarihinde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Operasyonda 5 şahıs gözaltına alınıp, bir şüpheliye ait eczane aramasında çok sayıda bu yöntemle elde edilmiş ilaçlar ele geçirildi.

Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Yasa dışı ilaç satan sağlık görevlilerine darbe: 5 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement