George Lois Alldesign'da - Son Dakika
Advertorial

George Lois Alldesign'da

George Lois Alldesign\'da

Mad Men dizisine ilham olan ikonik reklamcı George Lois alldesign'da Serdar Erener ile reklamcılık sektörünü konuşacak!

16.02.2013 13:49
İlandır

Amerika'nın gelmiş geçmiş en başarılı reklamcılarından biri olan ve Mad Men dizisine ilham olduğu söylenen George Lois alldesign'da Serdar Erener ile reklamcılık sektörünü konuşacak!

İstanbul, tasarım dünyasının dahilerini ağırlayacağı 2 günlük bir tasarım buluşmasına hazırlanıyor! 22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan alldesign 2013, hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alınacağı bir tasarım buluşması ! alldesign 2013'te kendi dalının dünya çapındaki uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak. Darren Aronofsky, Tina Earnshaw, Stefan Sagmeister, Claude Challe, Es Devlin ve Ron Arad gibi tasarım dünyasının dâhilerini ağırlayacak olan alldesign 2013'ün büyük ses getirecek isimlerinden biri de George Lois!

Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenen ikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar ve tasarımcı George Lois, Amerika Reklamcılık Federasyonu onur listesinde yer alıyor ve Amerika'nın gelmiş geçmiş en başarılı reklamcılarından biri olarak tanınıyor. George Lois,22 Şubat Cuma günü alldesign'da yapacağı konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin önde gelen reklamcılarından Serdar Erener ile reklamcılık sektörünü tartışacak.

Efsanelerin yaratıcısı, reklam sektörünün süper kahramanı ve dahi olarak tanınan Lois yaratıcılıkla ilgili tavsiyelerini ve sektördeki deneyimlerini alldesign konferanslarında paylaşıyor.

'Esquire' dergisi için yaptığı toplam 92 farklı kapak tasarımıyla 60lı yıllarda Amerika'ya damgasını vuran Lois, dönemin farklı alanlarından önemli isimler olan Andy Warhol, Muhammed Ali ve Richard Nixon'ı tartışma yaratacak şekilde kapak yapmıştı. Lois'in Esquire için yaptığı 32kapak tasarımı 2008 yılında Museum of Modern Art'ta sergilendi.

New York magazine'in 'New York' ekinin konsept ve prototipinin yaratıcı olan Lois, "I Want My MTV" kampanyasının da yaratıcısı. Tommy Hilfiger'ın ilk reklam kampanyalarının da tasarımcısı olan Lois'in VH1'ın tanıtımı ve lansmanına da büyük katkıları oldu. Aralarında Robert Kennedy'ninde yer aldığı 4 Amerikan Senatörü de müşterileri arasında yer aldı.

Kariyerinde Xerox, ESPN, MTV, VH1, Tommy Hilfiger ve USA Today gibi markaların sayısız kampanyasına imza atan Lois, 20.yüzyıla damgasını vuran fikirlerini alldesign İstanbul'da paylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement