ABD'de Sıcak Hava Dalgaları Artıyor - Son Dakika
Dünya

ABD'de Sıcak Hava Dalgaları Artıyor

ABD\'de Sıcak Hava Dalgaları Artıyor

ABD'nin büyük şehirlerinde sıcak hava dalgaları eskiye oranla daha sık görülüyor. 1960'larda yılda ortalama iki kez görülen sıcak hava dalgası, 2010'lar ve 2020'lerde istikrarlı şekilde artarak yılda altıya çıktı. Teksas, Louisiana ve Florida gibi birçok güney eyaletinde 35 milyondan fazla insan geniş çaplı bir sıcak hava dalgasıyla boğuşuyor. NWS, kavurucu sıcak hava dalgasının bu hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

20.06.2023 09:54
Sıcak Hava Dalgası ABD'nin Güneyini Etkiledi
ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehir merkezindeki bir fıskiye parkında oynayıp serinleyen çocuklar, 15 Haziran 2023. (Fotoğraf: Chen Chen/Xinhua)

ABD'nin büyük şehirlerinde sıcak hava dalgaları eskiye oranla daha sık görülüyor. 1960'larda yılda ortalama iki kez görülen sıcak hava dalgası, 2010'lar ve 2020'lerde istikrarlı şekilde artarak yılda altıya çıktı.

LOS ANGELES, 19 Haziran (Xinhua) -- ABD Ulusal Hava Durumu Servisi'ne (NWS) göre aralarında Teksas, Louisiana ve Florida'nın da bulunduğu birçok güney eyaletinde 35 milyondan fazla insan günlerce sürmesi beklenen geniş çaplı bir sıcak hava dalgasıyla boğuşuyor.

NWS, Pazartesi günü yaptığı son tahminde kavurucu sıcak hava dalgasının bu hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde ülkenin güneydoğusunda bazıları şiddetli olmak üzere gök gürültülü fırtınalar ve şiddetli yağışlar görülebileceği belirtildi. NWS'ye göre ülkenin güneybatısında yangına elverişli kritik hava koşulları devam ediyor.

ABD'nin büyük şehirlerinde sıcak hava dalgaları eskiye oranla daha sık görülüyor. ABD Çevre Koruma Ajansı'na göre 1960'larda yılda ortalama iki kez görülen sıcak hava dalgası, 2010'lar ve 2020'lerde istikrarlı şekilde artarak yılda altıya çıktı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya ABD'de Sıcak Hava Dalgaları Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement