Arnavutluk'taki Seçimlerin Galibi Edi Rama - Son Dakika
Dünya

Arnavutluk'taki Seçimlerin Galibi Edi Rama

Arnavutluk\'taki Seçimlerin Galibi Edi Rama

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu, sandıkların yüzde 95'inin açıldığını ve sandıktan çıkan oylara göre Edi Rama'nın başında bulunduğu 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' isimli sol koalisyonun genel seçimleri kazandığını bildirdi.

26.06.2013 16:38

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu, sandıkların yüzde 95'inin açıldığını ve sandıktan çıkan oylara göre Edi Rama'nın başında bulunduğu 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' isimli sol koalisyonun genel seçimleri kazandığını bildirdi.

Seçim komisyonu 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' koalisyonunun meclisteki 140 sandalyeden 84'nü, Sali Berişa'nın başında bulunduğu 'İş, Refah ve Entegrasyon' koalisyonunun ise 56'sını kazandığını açıkladı. Merkez Seçim Komisyonu, sayılamayan yüzde 5 oyun sonuçları değiştirmeyeceğini belirtirken, resmi sonuçların Çarşamba akşamı ya da Perşembe günü duyurulacağını bildirdi. Merkez Seçim Komisyonu'nun açıklamasının ardından Sosyalist Parti Merkezinde düzenlenen kutlama törenine katılan Edi Rama halka hitaben bir konuşmada bulundu.

EDİ RAMA: ARNAVUT SEÇMENLER OYLARIYLA SİYASETTE YENİ BİR ÇAĞ AÇMAYA KARAR VERDİ

Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı ve 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' koalisyonu lideri Edi Rama, bu sonuçlarla 23 Haziran'da oy kullanan tüm Arnavutluk vatandaşlarının, Arnavutluk'un AB'ye üyeliğinin kapılarını açtıklarını ifade etti. Rama, başbakanlık görevine başladığı andan itibaren vatandaşlarına daha iyi bir yaşam sunmak için çalışacağını belirtirken, yolsuzluk olaylarına karışanlara karşı mücadele edeceğinin altını çizdi. Rama ayrıca Sali Berişa'yı mağlubiyeti kabullenmeye davet ederken, başbakanlıktan istifasının en kısa sürede cumhurbaşkanına iletilmesi gerektiğini belirtti.

SEÇİMLERİ KAYBEDEN SALİ BERİŞA HERHANGİ BİR AÇIKLAMADA BULUNMADI

Daha önce iki kez seçimleri kazanan, bu defa ise ağır yenilgiye uğrayan Sali Berişa kamuoyuna yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı. Sali Berişa'nın seçimleri kaybettiğini açıklaması ve Edi Rama'ya tebriklerini iletmesi ve yeni hükümetin 10 gün içerisinde kurulması bekleniyor.

TK(SS) - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Arnavutluk'taki Seçimlerin Galibi Edi Rama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement