Ashton'un Sözcüsü Mann: "Türkiye Bölgede Anahtar Konumunda" - Son Dakika
Dünya

Ashton'un Sözcüsü Mann: "Türkiye Bölgede Anahtar Konumunda"

Ashton\'un Sözcüsü Mann: "Türkiye Bölgede Anahtar Konumunda"

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, Ashton'un Mısır'a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verirken AB'nin Mısır'da tüm aktörlerle yakın bir bir diyaloğunun olduğunun altını çizdi.

22.07.2013 18:22

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, Ashton'un Mısır'a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verirken AB'nin Mısır'da tüm aktörlerle yakın bir bir diyaloğunun olduğunun altını çizdi. Mann, "Türkiye bölgede anahtar konumunda bir ülke, ağırlığı var" dedi.

Ashton ile birlikte geçen hafta Mısır'a giden Michael Mann, ABHaber'e Mısır'daki gelişmeleri değerlendirirken "Ashton Mısır'a 28 AB üyesi adına gitti. AB üyesi ülkeler Mısır'daki gelişmeleri Ashton ülkeye giderek yerinde görmesini istedi" dedi.

Michael Mann, Ashton'un, Mısır'da tüm taraflarla görüştüğünü ve AB'nin görüşünü ortaya koyduğunu belirterek AB olarak ayrıca Mısır'a yapılabilecek yardımlar konusunda tarafların nabzını tuttuklarını söyledi.

Ashton'un Mısır'a bir proje veya plan ile gitmediğini, önceden belirlenmiş bir gündemin de olmadığını anlatan Mann, AB olarak Mısır'ın bulunduğu durumdan çıkması için neler yapılabileceğini de yerinde tespit etmek istediklerini anlattı.

Michael Mann, "Mısır'da durum çok zor. Ancak umut var. Ekonomik önlemler gerekli. Ekonomik sorun çok önemli. Buna çözüm bulmak gerekiyor. Mısır'daki tüm tarafların ortak çalışması gerekiyor" derken görüşmeler sırasında siyasi tutukluların serbest bırakılması görüşünü de dile getirdiğine dikkat çekti.

Mısırlıların kendi geleceklerini kendileri belirleyeceklerini ifade eden Mann, "Mısır'daki tüm aktörlerle AB'nin yakın diyaloğu var. Bunun altını çizmemiz lazım" dedi.

Mann, Türkiye'ye değinirken de Türkiye'nin bölgede önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak "Türkiye bölgede anahtar konumunda bir ülke, ağırlığı var. Ashton Davutoğlu ile sürekli istişarede bulunuyor" ifadelerini kullandı.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ashton'un Sözcüsü Mann: 'Türkiye Bölgede Anahtar Konumunda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement