Atom Bombasından 30 Kat Etkili - Son Dakika
Dünya

Atom Bombasından 30 Kat Etkili

Atom Bombasından 30 Kat Etkili

NASA, Rusya'ya düşen meteorun dehşetini gözler önüne serdi.

17.02.2013 12:56  Güncelleme: 14:06

Rusya'nın Ural Dağları bölgesinin güneyinde kalan Çelyabinsk kenti, Cuma sabahı çok nadir bir kozmik olaya tanık olmuş ve atmosfere giren bir meteor, yerden 10 bin metre yükseklikte patlamıştı. Kentte bin 200 kişinin yaralanmasına ve çok sayıda binanın hasar görmesine neden olan patlama, halk arasında çok büyük paniğe yol açmıştı.

NASA, Ural Dağları üzerinde göz kamaştıran bir parlaklık saçarak infilak eden meteorun, 6 Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima kentine atılan ve 90 ila 170 bin kişinin ölümüne yol açan atom bombasından 30 kat güçlü olduğunu belirtti.

NASA, 15 metre genişliğindeki meteorun yaklaşık 10 bin tonluk bir kütleye sahip olduğunu belirtirken, meteorun atmosferde alevler saçarak yaydığı enerjinin 500 kilotona eşit olduğunu belirtti. Gökyüzünü sarsan ve gönderdiği şok dalgalarıyla Çelyabinsk'i sallayan meteor, bin 200 kişinin yaralanmasına ve çok büyük maddi hasara yok açtı.

RUS DİN ADAMI: METEOR ALLAH'IN UYARISI

Rusya Ortodoks Kilisesi Çelyabinsk Metropoliti Zlatoust Feofan, yaşananların Allah'ın tüm insanlığa bir mesajı olduğunu söyledi.

Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Rus din adamı, "Kutsal kaynaklardan biliyoruz ki, Allah sıklıkla tabiat olayları vasıtası ile insanlara bir uyarı ve işaret gönderir." dedi.

Bu mesajın sadece Ural bölgesinde yaşayan insanlara yönelik olmadığına değinen Feofan, "Tüm insanlığa mesaj var. Meteor yağmuru bizim ne kadar kırılgan ve öngörülemez bir dünyada yaşadığımızı gösteriyor. İnsanlar birbirine yardım etmeli. Allah'ın bizi doğal afetlerden koruması için de dua etmeliyiz." çağrısında bulundu.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya Atom Bombasından 30 Kat Etkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement