Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Türkiye'den 35 Kişilik Gözlemci Heyet - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Türkiye'den 35 Kişilik Gözlemci Heyet

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Türkiye\'den 35 Kişilik Gözlemci Heyet

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye'den 35 milletvekili gözlemci olarak katıldı.

09.10.2013 19:48

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye'den 35 milletvekili gözlemci olarak katıldı. Milletvekilleri sadece başkent Bakü'de değil Azerbaycan'ın değişik şehirlerinde gözlemlerde bulundu.

Azerbaycan bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye'den 35 kişilik bir heyetle gözlemci olarak katılan Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ünüvar, "Türkiye'den 35 milletvekiliyle Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimleri için gözlemci olarak geldik. Sadece Bakü'de değil başka şehirlerdeki seçim bürolarına da gittik oy kullanma mekanlarını inceledik, değerlendirdik. Azerbaycan, Türkiye için son derece önemli bir ülke. Azerbaycan'daki seçimleri Türkiye'nin yakından takip etmesi önemli. Azerbaycan'a asıl gelişimizin sebebi gözlemci olarak bulunmak" diye konuştu.

Seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Azerbaycanlı Milletvekili Ganira Paşayeva da, "Seçimler sadece yerli değil uluslararası gözlemcilerin kontrolü altında yapılıyor. Oy kullanan seçmenlerimiz bu seçimlerde çok aktif. Bu saate kadar ciddi bir problem olmadı. Seçimler şuana kadar normal bir şekilde devam ediyor. Bugün akşama kadar seçimler bitecek ve gece saatlerinde ilk sonuçlar açıklanacak. İnşallah bu seçimler Azerbaycan için hayırlı, uğurlu olur. Hem Azerbaycan, hem Azerbaycan-Türkiye ilişkileri için hem de bölgemiz için hayırlı, uğurlu seçimler olur. Önceki seçimlere göre bu seçimler çok daha iyi teknik şartlarla düzenlendi. Seçmenlerin rahat bir şekilde oy kullanmaları için bütün şartlar oluşturuldu ve bu saate kadar ne basında ne de uluslararası gözlemciler tarafından ciddi problemler duyulmadı. Sandıklar kapandıktan sonra inşallah daha iyi bir şekilde konuşabiliriz" dedi. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Türkiye'den 35 Kişilik Gözlemci Heyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement