Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Kuzey Ren Vestfalya'da - Son Dakika
Dünya

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Kuzey Ren Vestfalya'da

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Kuzey Ren Vestfalya\'da

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bir dizi ziyaret için Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne (KRV) geldi.

22.02.2013 11:23

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bir dizi ziyaret için Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne (KRV) geldi.

KRV'deki ziyaretine dün sabah başlayan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eyalet parlamentosunda, Meclis Başkanı Carina Gödecke, Eğitim Bakanı Syvia Löhrmann ve Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider ve Köln'de Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters ile birer görüşme yaptı.

Karslıoğlu, akşam programında Merkezi Essen'de bulunan Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı'nı (TAM) ziyaret etti. TAM binasında Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu için bir resepsiyon verildi. Resepsiyona, TAM Başkanı Wolfram Kuschke, Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Genel Müdür Dr.Andreas Goldberg, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya ve Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı'nın yanı sıra, eğitim ve siyaset çevresinden davetliler hazır bulundu. Resepsiyon, TAM Başkanı Wolfram Kuschke'nin selamlama konuşmasıyla başladı.

Ardından kürsüye gelen TAM Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun ziyaretinden dolayı duyduğu memnuyeti dile getirdi ve TAM'ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uslucan konuşması sırasında, doğum günü olan Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel'i tebrik etmeyide ihmal etmeyince, salonda bulunan tüm davetliler de alkışlarıyla kutlamaya eşlik etti. Daha sonra Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bir konuşma yaptı. Konuşmasında TAM'ın çalışmalarından övgüyle söz eden Karslıoğlu, göreve geldiğinden beri Almanya'da, ayrım yapmadan cami, kilise, cemevi ve farklı Türk-Alman kurumlarını ziyaret etmeye gayret gösterdiğini belirtti.Son yıllarda Türkiye'de özgürlüklerin geliştirildiğini Alman konuklara anlatan Karslıoğlu, habercilere de ziyaretini değerlendirdi. Karslıoğlu, şunları söyledi:

"Almanya'nın en büyük eyaleti olan ve Türk vatandaşlarımızın en yoğun olarak yaşadığı bir bölge olan KRV'de, geçen yıl yapılan seçimler dolayısıyla ancak bu hafta için rendevulaşabildik.Hem tanışma, hemde ortak yapabileceklerimiz konusunda eyaletin eğitim ve çalışma bakanları ile çok güzel görüşmeler yaptık.Somut projeler üzerinde konuştuk.Sadece nezaketen değil, her iki ülke insanına da faydalı olabilecek somut projeleri değerlendirdik."

TAM tarafından davetlilere verilen yemek ikramıyla devam etti. Ziyaretlerine bugün de devam edecek olan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, KRV Eyaleti Başbakanı Hannalore Kraft ve İçişleri Bakanı ile birer görüşme yapacak ve Duisburg'ta bulunan bir camiyide ziyaret edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Kuzey Ren Vestfalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement