Beyrut'taki Saldırıda İstihbarat Şefi El Hasan Öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Beyrut'taki Saldırıda İstihbarat Şefi El Hasan Öldürüldü

Beyrut\'taki Saldırıda İstihbarat Şefi El Hasan Öldürüldü

Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıda, 2005 yılındaki Hariri suikastını soruşturan komitenin başındaki isim olan istihbarat şefi Wissam El Hasan'ın öldüğü bildirildi.

19.10.2012 21:07  Güncelleme: 09:55

Beyrut'ta bugün gündüz saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda, 2005 yılındaki Hariri suikastını soruşturan komitenin başındaki isim olan istihbarat şefi Wissam El Hasan'ın öldüğü bildirildi.

2005 yılında öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastını soruşturan komitenin başında bulunan İstihbarat Şefi Wassim El Hasan'ın bugün Beyrut'ta düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. İstihbarat Şefi'nin yanında çalışan bir yetkili, El Hasan'ın hayatını kaybettiğini doğrularken, daha önce gelen bilgiler arasında saldırının hedefinde El Hasan'ın olduğu bildirilmişti. Hariri'ye yakın olduğu bilinen El Hasan, suikastı aydınlatmak için kurulan komiteye başkanlık ediyordu ve suikastın arkasında Suriye ve Şii hareketi Hizbullah'ın olduğuna dair bulgulara rastlanıldığı açıklanmıştı. El Hasan'ın ayrıca son anda deşifre edilen bombalı terör ve suikast planlarının ortaya çıkarılmasında önemli rol oynadığı biliniyor. Planın emrinin Suriye lideri Beşşar Esed tarafından verdiği ortaya çıkartılırken, planının işbirlikçisinin ise eski Lübnan Enformasyon Bakanı Michel Samaha olduğu tespit edilmiş ve Samaha tutuklanmıştı. Plan gereği ülkenin kuzeyindeki Akkar'da sivillerin kalabalık bulunduğu bir yerde bombalar patlatılacak ve farklı inançlardan din adamları ve politikacılara suikastlar düzenlenecekti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un doğusunda Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı Eşrefiye mahallesinde meydana gelen şiddetli patlamada 8 kişi hayatını kaybederken en az 90 kişi yaralandı. Patlamada hedefte olduğu bildirilen İstihbarat Şefi Wissam El Hasan da hayatını kaybetti. - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Beyrut'taki Saldırıda İstihbarat Şefi El Hasan Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement