Danimarka'da Hukuk Öğrencileri, Savcı, Avukat Ve Polislerle Buluştu - Son Dakika
Dünya

Danimarka'da Hukuk Öğrencileri, Savcı, Avukat Ve Polislerle Buluştu

Danimarka\'da Hukuk Öğrencileri, Savcı, Avukat Ve Polislerle Buluştu

Kopenhag'a bağlı Rodovre'de 1800 yılından kalma tarihi çiftlik binasının toplantı salonunda anlamlı bir buluşma gerçekleşti

31.05.2011 11:21

Kopenhag'a bağlı Rodovre'de 1800 yılından kalma tarihi çiftlik binasının toplantı salonunda anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Kopenhag Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan ve Türkçe anadili öğretmeni Mustafa Kemal Demir'in girişimleri ile, Danimarka'da hukuk fakültesine giden Türk gençlerle, eğitimini tamamlayarak, savcı, avukat, polis olmuş gençler biraraya geldiler.

Danimarka'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının ele alındığı toplantıda, Büyükelçilik Hukuk Müşaviri Cem Baş, Çalışma Müşaviri Ali Rıza Önay, Maliye Müşaviri Yüksel Göçer, Turizm Maşaviri Hasan Hüseyin Kınıklıoğlu, Büyükelçilik Koruma Amiri Volkan Sazak, koruma görevlisi Bahtiyar Demir ve Helsingör Belediye Meclisi Üyesi Fuat Yalan hazır bulundular.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Amiri Volkan Sazak, kinci kez düzenlenen toplantının amacının, Danimarka'daki Türklerin bir sorunla karşılaşmaları durumunda sorunun en kısa sürede çözümü ve tekrar aynı sorunun yaşanmaması için neler yapılabileceğini tartışmak olduğunu söyledi.

Volkan Sazak bir başka amacın da Danimarka'daki Türklerin suçun mağduru ya da faili olmaması için gerekli önleyici terbirlerin nasıl alınabileceğini tartışmak, fikir üretmek, Danimarka makamları ve kuruluşlar ile nasıl işbirliği yapılabileceğini tesbit etmek olduğunu söyledi.

Öğretmen Mustafa Kemal Demir, Danimarka'da eğitim alan ya da eğitimini tamamlayan yaklaşık 50 hukukçu ve 20 polis genç bulunduğunu belirterek, "Sizler elimizdeki cevhersiniz. Toplumdaki saygın yerinizi iyi koruyun ve kendi toplulumumuza yardımcı olun. Birlikte gençlerimize yardımcı olalım" dedi.

Hukuk Müşaviri Cem Baş, ileride, Danimarka'da yetişen Türk asıllı hukukçular ile İstanbul Barosuna bir ziyaret düzenlenebileceğini belirterek, kendilerine her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

HİZMET İÇİN VARIZ

Fayzullah Arslan, toplatıda erkeklerin arasında bayan hukukçuları görmekten büyük memnunluk duyduğunu belirterek, hukukçular, emniyetçiler, gazetecilerin halka hizmet için var olduğunu ve birlikte çok iyi hizmetler sunulabileceğini söyledi.

Feyzullah Arslan, Danimarka'ya gelmeden önce Emniyet Genel Müdür yardımcısı ve sözcülüğü yaptığını ayrıca Antalya Emniyet Müdürü olduğu 3 yılda tatil yapan 10 binlerce Danimarkalı turist ve Danimarka'da yaşayan Türk ile tanışması nedeniyle Danimarka toplumunu ve bu ülkede yaşayan Türkleri iyi tanıdığını belirterek "Bütün amacımız birbirimizi iye tanıyarak, bilgi ve tecrübelerimizi birleştirmek, halkımıza yardımcı olmaktır. Birlikte vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlamalıyız" dedi.

Çalışma Müşaviri Ali Rıza Önay toplantıların artık geleneksel hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda Maliye Müşaviri Yüksel Göçer ve Turizm Müşaviri Hasan Hüseyin Kınıklıoğlu da yaptıkları konuşmada, gençlerle tecrübelerini paylaşıp, kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını söylediler.

Toplantı birlikte yenilen yemek ve ileride bir hukukçular birliği kurma kararı ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Danimarka'da Hukuk Öğrencileri, Savcı, Avukat Ve Polislerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement