Dışişleri: Klerides'in Çözümü Görmeden Vefatı Üzücü - Son Dakika
Dünya

Dışişleri: Klerides'in Çözümü Görmeden Vefatı Üzücü

Dışişleri: Klerides\'in Çözümü Görmeden Vefatı Üzücü

Dışişleri Bakanlığı Rum lider Glafkos Klerides'in vefatının üzüntüyle öğrenildiğini bildirdi.Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Toplumu eski liderlerinden Glafkos Klerides'in vefatına ilişkin bir açıklama yaptı.

17.11.2013 11:03

Dışişleri Bakanlığı Rum lider Glafkos Klerides'in vefatının üzüntüyle öğrenildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Toplumu eski liderlerinden Glafkos Klerides'in vefatına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kıbrıs'ta 1960 ortaklık devletinin kuruluşu aşamasından başlamak üzere, hukukçu ve siyasetçi olarak kritik dönemlerde önemli görevler üstlenmiş ve uzun yıllar liderliğini yaptığı Kıbrıs Rum toplumuna hizmetleri olmuş Glafkos Klerides'in vefatının üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

-KAPSAMLI ÇÖZÜMÜ GÖRMEDEN HAYATINI KAYBETMESİ AYRICA ÜZÜCÜ-

Dışişleri açıklamasında şöyle denildi:

"Kıbrıs sorununun çözümünü amaçlayan müzakere süreçlerinde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş ile birlikte 1968 yılından itibaren önemli bir rol üstlenen Klerides'in son olarak müzakerelerinin önemli bir bölümüne katkıda bulunduğu ve Annan Planı olarak da bilinen Birleşmiş Milletler Kapsamlı Çözüm Planının Kıbrıs Rum tarafının referandumda reddetmesi nedeniyle akim kalması sonrasında, Ada'da ortaklığı yeniden tesis edecek kalıcı bir kapsamlı çözüme ulaşıldığını göremeden hayatını kaybetmiş olması da ayrıca üzüntü vericidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri: Klerides'in Çözümü Görmeden Vefatı Üzücü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement