Disk Darbe Sonrası Afişlerini Avusturya'da Sergiliyor - Son Dakika
Dünya

Disk Darbe Sonrası Afişlerini Avusturya'da Sergiliyor

Disk Darbe Sonrası Afişlerini Avusturya\'da Sergiliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK) Basın Yayın ve Halkla İliişkiler Müdürü, aynı zamanda karikatürist Fahrettin Engin Erdoğan'ın derlediği afişler Avsturya'nın başkenti Viyana'da sergileniyor.12 Eylül 1980 Askeri darbesi ardından 10...

24.01.2013 12:47

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK) Basın Yayın ve Halkla İliişkiler Müdürü, aynı zamanda karikatürist Fahrettin Engin Erdoğan'ın derlediği afişler Avsturya'nın başkenti Viyana'da sergileniyor.

12 Eylül 1980 Askeri darbesi ardından 10 yıl boyunca kapatılan DİSK'in tekrar açıldıktan sonra verdiği işçi hareketlerini konu alan afiş sergisi, Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB) Genel Başkanı Eric Vogler ve DİSK Genel Başkanı Erol Ekici tarafından açıldı. 28 Ocak 2013 tarihine kadar ziyarete açılan 'Türkiye Emek Hareketi Afiş Sergisi' ÖGB'nin 2'nci Bölgedeki genel merkez binasında yer alıyor.

Çok sayıda Avusturyalı ve Türk işçilerin katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici şunları söyledi;

"12 Eylül 1980 Darbesinde kapatıldıktan sonra İkinci dönem mücadele tarihini ortaya koyan bu sergiyi sizlerle paylaşmak bizi duygulandırdı. Aramızda o günleri yaşayanların da bulunması bu sergiyi daha anlamlı hale getiriyor."

Sergi açılışında konuşan Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB) Genel Başkanı Eric Vogler, "Türkiye'deki emek hareketinin bir parçası ve bu hareketin dile getiriliş şekillerinden biri olan sanatsal etkinliği ÖGB çatısı altında sizlerle buluşturmak gurur verici. Ben bu serginin mimarı olan sayın Fahrettin Engin Erdoğan'ı kutluyorum. DİSK ile ÖGB arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi yönünde gayretlerini esirgemeyen genel başkan Ekici'ye minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Disk Darbe Sonrası Afişlerini Avusturya'da Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement