Eskişehir'de İsrail saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika
Dünya

Eskişehir'de İsrail saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Eskişehir\'de İsrail saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'deki camilerde de İsrail'in Gazze'de bulunan Ehli Arap Hastanesi'ne yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman tarafından yönetilen cenaze namazında Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

18.10.2023 14:37

Gazze'de hayatını kaybedenler için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı

MUŞ - İsrail'in Filistin'deki hastaneyi bombalaması sonucu hayatını kaybedenler için Muş'ta gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Camii'de kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan Muş İstişare Meclisi Başkanı Cahit Bulu, İsrail'in 75 yıldır Filistin'de katliam yaptığını ifade ederek, "75 yıldır Filistin'de Müslümanları katlediyorlar. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden İsrailli katiller Müslümanları katlediyorlar. Sivil-asker ayrımı yapmadan katletmeye devam ediyorlar. Filistinli Müslümanların topraklarını haksız bir şekilde çalarak işgal ediyorlardı. Müslümanların gözünün içine baka baka kutsallarımıza ve mabetlerimize saldırıyorlar. Zihinsel işgallerle kandırdıkları Müslümanları Kudüs'e sırt döndürmeye çalışıyorlar, bizler asla sırt dönmeyeceğiz. Şimdi tarihinde ilk kez bu kadar katliamlara, bu kadar işgale, mescidin mahremini çiğnemeye itiraz etmek adına ayağa kalkmış olan Gazzeli Müslümanları suçlamak için sivil katlettiğini ve sivillere saldırdıklarını iddia ediyorlar. Ama hep beraber dün akşam bütün dünyanın gözü önünde gördük ki sivilleri katleden Siyonist ve terörist İsrail'dir. Kudüs'ü. Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i bizler bugün elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar savunamazsak, yarın sıranın bize geleceği açık ve nettir" dedi.

DÜZCE - İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısına tepki gösteren Düzceliler, Filistin için tek yürek oldu.

500 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını protesto etmek için Düzceliler Cedidiye Meydanında gıyabi cenaze namazı için program düzenlendi. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarını alan Düzce halkı, İsrail'in katliama varan saldırılarını protesto etti. Eylemde İsrail aleyhine sloganlar atan binlerce kişi, saldırılar sonucu şehit olan Filistinliler için de dua ederek gıyabi cenaze namazı kıldı.

Konya'da Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

KONYA - Konya'da İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmasının ardından Konyalı vatandaşlar, Mevlana Meydanı'nda toplandı. Ellerindeki pankart ve bayraklarla İsrail'i protesto eden kalabalık, tekbir getirerek sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile yapılan basın açıklamasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Edilen duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. Gıyabi cenaze namazına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Konya'nın Kulu ilçesinde İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği bombalı saldırı protesto edildi. Öğle namazı öncesi Merkez Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar Kur'anı Kerim tilavetinin ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çanakkale'de hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

ÇANAKKALE - İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Çanakkale'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için Çanakkale'de camilerde öğle namazı öncesi sela okundu.

İsrail'in Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Filistinliler için camilerde kılınan öğlen namazının akabinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yalova'da İsrail'in saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

İl Müftüsü Yılmaztürk, "İnsanlık tarihinin en korkunç, en vahşi hadisesi yaşandı"

YALOVA - Yalova'da İsrail'in Gazze saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yalova'daki tüm camilerde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Yalova Merkez Camisi'nde gerçekleşen etkinlikte gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk kıldırdı.

Filistin'de hayatını kaybedenler için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı

ERZURUM - Filistin'de hayatını kaybedenler için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde sala verildi. Lala Paşa Camiinde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardında hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar edildi.

Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

BİTLİS - İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından hayatını kaybedenler için Bitlis'te gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası basın açıklaması yapan grup adına açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, yaşanan vahşetin Filistin halkı için yeni bir şey olmadığını belirtti.

Basın açıklaması, atılan sloganların ve tekbirlerin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Eskişehir'de İsrail saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement