Esma Esed İlk Kez Konuştu - Son Dakika
Dünya

Esma Esed İlk Kez Konuştu

Esma Esed İlk Kez Konuştu

Beşşar Esed'ın eşi Esma Esed, yönetim karşıtı gösterilerin başladığı 11 aydan bu yana ilk kez konuştu.

07.02.2012 09:30  Güncelleme: 10:10

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın eşi Esma Esed, ülkesinde yönetim karşıtı gösterilerin başladığı 11 aydan bu yana ilk kez olaylarla ilgili görüş bildirdi.

Neredeyse bir yıldır Ortadoğu'daki hareketlerden etkilenen Suriye'de iç çatışmalar durmak bilmiyor. Bu zamana kadar yüzlerce insanın yaşamını kaybettiği çatışmalarda Suriye yönetimi göstericilerin adeta terörist olduğunu ifade ederken, göstericiler ise artık Esed yönetimini istemediklerini belirtiyor.

Böyle bir durum içerisinde El Arabiya'nın İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Esma Esed, bir aracı vasıtasıyla gönderdiği elektronik postada eşine desteğini bildirdi.

Esma Esed "Devlet Başkanı bir grup Suriyeli'nin değil, Suriye'nin Devlet Başkanı'dır" diyerek Beşşar Esed'a desteğini belirtti.

Times gazetesi, e-postanın Esma Esed'ın eşine karşı gösterilerin başlamasından bu yana uluslararası medyayla ilk irtibatı olduğunu yazdı.

Esma Esed'ın, çeşitli hayır kuruluşlarını desteklemeyi ve kırsal kesimin kalkınmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü, gerektiğinde de Devlet Başkanı'na destek verdiği ifade edildi.

"First Lady"nin ayrıca görüş ayrılıklarını gidermek ve diyaloğu teşvik etmek için çalıştığı, şiddet kurbanlarının ailelerini dinlediği kaydedildi.

ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Esma Esed İlk Kez Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement