Fransa'da Üç Belediye Daha Haşemayla Denize Girmeyi Yasakladı - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Üç Belediye Daha Haşemayla Denize Girmeyi Yasakladı

Fransa'da üç belediye daha haşemayı yasakladı. Fransa'nın güneyindeki belediyeler, plaj ve belediyeye bağlı havuzlarda haşema giyilmesini yasakladı. Başbakan yasağa destek verdi.

17.08.2016 16:47  Güncelleme: 17:00

Yasak kararının hem hijyen, hem de laiklik ilkesi kapsamında alındığına dikkat çekilirken, uymayanların cezalandırılacağı kaydedildi. Başbakan Manuel Valls da plajlarda haşema giyilmesinin Fransa'nın ve cumhuriyetin değerleriyle örtüşmediğini dile getirerek yasağa destek verdi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLMİŞTİ

Fransa'da haşema tartışmaları geçen hafta Marsilya'da özel bir yüzme havuzunu bir günlüğüne kiralayan bir kadın derneğinin, tesiste erkek öğretmenlerin de bulunacağını belirterek, bikini ile gelinmemesi konusunda üyelerine uyarıda bulunmasıyla başlamıştı. Eylül ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, özel havuzun yönetimi ve Pennes-Mirabeau Belediyesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.

Etkinliği düzenleyen Smile 13 isimli dernek yöneticileri, günlerdir tehditler aldıklarını, dernek yöneticileri ve üyelerine yönelik sözlü ve fiziki saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bir dernek yöneticisinin adına postalanan zarftan kurşun ve ırkçı tehditler çıktığını açıklamıştı.

PARA CEZASI KESİLMİŞTİ

Marsilya'daki bu olayın ardından ülkenin güney kıyılarındaki Cannes, Villeneuve-Loubet ve Korsika'nın Sisco kenti belediyeleri, sahillerde ve havuzlarda haşemayı yasaklamıştı. Yasağın ardından Cannes'da üç kadına, 38 euroluk para cezası kesildiği bildirilirken yasağın ilgili kentlerde 31 Ağustos'a kadar devam edeceği belirtildi.

Fransa\'da Üç Belediye Daha Haşemayla Denize Girmeyi Yasakladı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Fransa'da Üç Belediye Daha Haşemayla Denize Girmeyi Yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement