İspanya Kral'ı Carlos Tahtı Oğlu Felipe'ye Bıraktı - Son Dakika
Dünya

İspanya Kral'ı Carlos Tahtı Oğlu Felipe'ye Bıraktı

İspanya Kral\'ı Carlos Tahtı Oğlu Felipe\'ye Bıraktı

İspanya Kralı Juan Carlos’un, 39 yıldır bulunduğu krallık makamından feragat etmesinin ardından bugün Carlos’un oğlu Felipe, İspanya’nın yeni kralı olarak yemin etti ve görevine başladı.

19.06.2014 16:04

İspanya Kralı Juan Carlos'un, 39 yıldır bulunduğu krallık makamından feragat etmesinin ardından bugün Carlos'un oğlu Felipe, İspanya'nın yeni kralı olarak yemin etti ve görevine başladı.

İspanya Kralı Juan Carlos 2 Haziran tarihinde krallıktan çekileceğini ve yerine oğlunu bırakacağını açıklamasının ardından krallık makamından feragat etti. Dün İspanya Parlamentosu tarafından onaylanan yasaya imza atan Juan Carlos'un 39 yıl süren krallığı resmen bitmiş oldu. Carlos'un 46 yaşındaki oğlu veliaht Prens Felipe, bugün yemin ederek resmen İspanya Kralı oldu.

İspanya Parlamentosu karşısında yemin eden Felipe, İspanya'nın ekonomik sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle sade bir törenle makamına geçti. Törenden sonra kısa bir askeri geçit yapılırken, isminin altıncısı olan yeni Kral Felipe ve İspanya'nın yeni kraliçesi olan eşi Letizia, başkent Madrid'de halkı selamladı. İspanya halkı yeni kralı selamlamak için sokaklarda sıra oldu. Şehir sokaklarında İspanya bayrakları dalgalanırken, askeri bando geçit yaptı.

Parlamento karşısında konuşma yapan VI. Felipe, parlamentoya ve millete duyduğu saygıyı dile getirdi. Felipe, Sevdiği ve hayran olduğu müthiş bir millet'e kral olduğu için mutlu olduğunu belirtti. Felipe, ayrıca babasının olağanüstü bir lider olduğunu vurguladı. Ülkenin liderinin dürüst ve saydam olması gerektiğini vurgulayan Felipe, ülkedeki ekonomik sıkıntıları birlikte gidereceklerini dile getirdi. Felipe, "Ettiğim yemini onurla yerine getireceğim" dedi.

46 yaşındaki yeni Kral Felipe, Madrid's Autonomous Üniversitesi'nden mezun ve ABD'de bulunan Washington Georgetown Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler üzerine master diploması bulunuyor. - MADRİD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İspanya Kral'ı Carlos Tahtı Oğlu Felipe'ye Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement