İtalya Depremi: Nüfusu Yazın Artan Amatrice'de Enkaz Altındakilerin Sayısı Tahmin Edilemiyor - Son Dakika
Dünya

İtalya Depremi: Nüfusu Yazın Artan Amatrice'de Enkaz Altındakilerin Sayısı Tahmin Edilemiyor

İtalya Depremi: Nüfusu Yazın Artan Amatrice\'de Enkaz Altındakilerin Sayısı Tahmin Edilemiyor

İtalya sivil savunma ekiplerinin verdiği bilgilere göre, İtalya'da 6.2 şiddetindeki Rieti merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 159'a yükseldi.

25.08.2016 15:21

İtalya sivil savunma ekiplerinin verdiği bilgilere göre, İtalya'da 6.2 şiddetindeki Rieti merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 159'a yükseldi.

Depremin en fazla hasar veriği Amatrice kasabasında bulunan euronews muhabiri, tatil beldesinin yaz aylarındaki nüfusu tahmin edilemediğinden, enkaz altındaki insanların sayısının tahmin etmenin zor olduğunu söylüyor:

İtalyanlar deprem anını anlattı https://t.co/LNIVlZ8diS pic.twitter.com/MLgEmfmzAB— euronews Türkçe (@euronews_tr) 24 Ağustos 2016

Raquel Garcia Alvarez: "Depremin artçı sarsıntıları hala devam etmesi kurtarma ekiplerinin burada yaşadıkları zorluklardan sadece bir tanesi.

Deprem olduğu anda kasabada bulunduğu varsayılan insanların sayısına dair listeler güvenilir değil. Bu yüzden de kimlerin kayıp olduğunu ve kurbanların ortalama sayısını hiç kimse emin bir şekilde söyleyemiyor. Bu sayı, şu ana kadar açıklanan rakamın çok üzerinde olabilir.

"Afetzedeleri tahliye edecek güvenli bölge bulmak sıkıntı" https://t.co/4TyNryvXq1 pic.twitter.com/vso4fXob9P— euronews Türkçe (@euronews_tr) 24 Ağustos 2016

Umalım ki kayıp olan ve sadece yazın belli dönemlerinde burada yaşayan insanlar, depremden önce yılın geri kalan döneminde yaşadıkları yerlere gitmiş olsunlar.

En büyük zorluklardan biri de enkazın altındakilere ulaşmaya çalışırken yeni sarsıntıların yarattığı korku. Burada zamana karşı bir yarış var."

'Three quarters of the town is not there anymore': Amatrice mayor after Italy quake. https://t.co/pUwXkx8mUU pic.twitter.com/a1YZeFh0PE— Reuters Top News (@Reuters) 24 Ağustos 2016

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 25 Ağustos 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İtalya Depremi: Nüfusu Yazın Artan Amatrice'de Enkaz Altındakilerin Sayısı Tahmin Edilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement