İtalya, Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında - Son Dakika
Dünya

İtalya, Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında

İtalya, Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında

İtalyanlar, ülkelerini, ekonomik durgunluk ve Euro bölgesindeki borç krizinin dışında tutmak adına elzem görülen genel seçimler için sandığa gidiyor.

24.02.2013 13:59

İtalyanlar, ülkelerini, ekonomik durgunluk ve Euro bölgesindeki borç krizinin dışında tutmak adına elzem görülen genel seçimler için sandığa gidiyor. Bu sabah açılan oy merkezleri yarın da açık olacak. Seçimin favorisi olarak merkez solu temsil eden Demokrat Parti lideri Pierluigi Bersani gösteriliyor.

İtalya'da bu sabah saat 08.00 itibariyle açılan seçim merkezleri akşam saat 22.00'ye kadar açık kalacak. Oylamalar yarın da aynı saatte başlayıp saat 15.00'te son bulacak. Seçimler boyunca 47 milyon seçmenin sandık başına gitmesi bekleniyor.

İtalya'nın mevcut Başbakanı Mario Monti'nin istifasını vererek görevinden ayrılacağını bildirmesi üzerine İtalya'da yeni başbakanın kim olacağı merakla bekleniyor. Mario Monti, İtalyan Devlet radyo kanalı RAI'ye yaptığı açıklamada Demokrat Parti lideri Pierluigi Bersani'nin iyi bir başbakan olacağını belirtmişti. Mario Monti ayrıca hakkında birçok yolsuzluk iddiası bulunan ve Forbes Dergisi tarafından İtalya'nın en zengini ilan edilen eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin yeniden başbakan olmasından duyduğu endişeyi de dile getirmişti.

İtalya halkına seslenen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da İtalyanlara Berlusconi'ye oy vermemeleri çağrısında bulunmuştu. Anketler seçimin favorisi olarak merkez solu temsil eden Demokrat Parti'yi gösteriyor fakat oylamadan bir sürpriz çıkma ihtimali takipçileri heyecanlandırıyor.

Seçimlerin başlamasının ardından konuşan doktora öğrencisi Vincenzo Oltrocchi, "İnsanların içgüdüsel olarak bu seçimlere yoğun katılımda bulunacağını tahmin ediyorum. Bir değişimin gelmesini ümit ediyorum" ifadelerinde bulundu. Senato seçimleri için Komedyen Beppe Grillo'nun partisi Movimento 5 Stelle'ye oy verdiğini kaydeden Oltrocchi, "M.O.V. 5 Stell'nin seçimi tek başına kazanabileceğini düşünmüyorum. Fakat onun politika üretmekten ziyade eleştiri yaptığını söyleseler de diğerlerinin icraatlarını değerlendirmede onun bir referans olduğunu ve Senato'ya yeni bir oluşumun girmesinin iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Oy kullandıktan sonra konuşan başka bir seçmen olan lise öğretmeni Rosario Caruso ise, Demokrat Parti'ye oy verdiğini belirtti. Caruso, "Seçim kampanyaları sırasında inişli çıkışlı bir grafik çizse de seçimden galip ayrılacak olanın Demokrat Parti olacağına inanıyorum. Monti ile bir koalisyonda olabilir, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 7 - 8 ay içinde yeniden seçime gidilme riski doğabilir. Berlusconi kurt gibi bir politikacı. Vergi geri ödemesi vaadi ile başta emekliler olmak üzere yine birçok kişinin oyunu alacak. Beppe Grillo ise beni korkutuyor. Her şeye tek başına karar veriyor. Bir diktatöre dönüşebileceğinden endişe ediyorum" diye konuştu.

İtalya'nın içinde bulunduğu ekonomik durgunluktan çıkması adına elzem görülen ve çok büyük önem addedilen seçimlerin sonucunda galip ayrılan tarafın İtalya'yı Euro bölgesinin sürüklendiği ekonomik krizin içinden çekip alması bekleniyor. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İtalya, Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement