John Kerry, İsrail ve Filistin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

John Kerry, İsrail ve Filistin'i Ziyaret Etti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin barış görüşmelerini canlandırmak için dün İsrail ve Filistin'i ziyaret etti.

07.11.2013 08:13  Güncelleme: 10:32

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin barış görüşmelerini canlandırmak için dün İsrail ve Filistin'i ziyaret etti. İki ülke lideri ile de görüşen Kerry, İsrail yerleşimlerinin "uluslararası hukuka aykırı olduğunu" dile getirip, bunun barış görüşmelerine yardım etmediğini söyledi.

ABD TARİHİNİN EN SERT TEPKİSİ

Bu söylem, ABD dışişleri bakanlarının geçmişte İsrail hakkında kullandıkları sözlerden daha sertti. Öte yandan İsrail buldozerleri, Doğu Kudüs'te Rum Katolik Kilisesi'ne ait bir binayı yerle bir etti. Duruma isyan eden Latin Patriği, "İsrail, barış için var olan şansları yok ediyor" dedi.

LIBERMAN GÖREVİNE DÖNÜYOR

İsrail eski Dışişleri Bakanı Liberman, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Mahkemenin suçsuz bulduğu Liberman'ın dışişleri bakanlığı görevine dönmesi beklenirken, kararı yorumlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "hükümete döneceği için memnunum" ifadesini kullandı.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Liberman'ı telefonla arayarak, "Oybirliği ile alınan beraat kararından dolayı tebrik ediyorum ve hükümete geri döneceğiniz için memnunum. İsrail için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dediği belirtildi.

7 YIL SİYASET YAPAMAYACAKTI

Eski Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, önceki hükümet döneminde, İsrail Adalet Bakanlığı'nın "görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık" suçlarından hakkında dava açması üzerine görevinden istifa etmişti. Liberman, seçimlerden sonra milletveki seçilmesi rağmen İsrail yasaları gereği hakkındaki dava nedeniyle bakan olamamıştı. Suçlu bulunması halinde Liberman'ın İsrail yasalarına göre 7 yıl siyaset yapması yasaklanacaktı.

John Kerry, İsrail ve Filistin\'i Ziyaret Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya John Kerry, İsrail ve Filistin'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement