John Kerry İtalya'da - Son Dakika
Dünya

John Kerry İtalya'da

John Kerry İtalya\'da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki günlük Rusya ziyareti ardından İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi.

08.05.2013 15:42

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki günlük Rusya ziyareti ardından İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi. İtalyan hükümet yetkilileriyle görüşecek Kerry'nin burada, İsrail Adalet Bakanı Livni, Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh, İngiltere eski Başbakanı Blair ve bazı Filistinli yetkililerle bir araya gelerek, İsrail-Filistin barışı ve Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunları ele alacağı belirtildi.

Yaklaşık 2 ay aradan sonra ikinci kez Roma'ya gelen Bakan John Kerry, resmi ziyaret çerçevesinde yarın İtalya Başbakanı Enrico Letta ve ardından da İtalyan mevkidaşı Emma Bonino ile bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu görüşmelerde, ikili ilişkiler ile küresel meselelerin yanı sıra Afganistan, Suriye ve Orta Doğu'daki gelişmeler başta olmak üzere uluslararası sorunların ele alınacağı belirtildi.

John Kerry'nin, bölgesel sorunları değerlendirmek üzere, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh, İsrail Adalet Bakanı ve barış görüşmeleri temsilcisi Tzipi Livni, Orta Doğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair ve Filistin'den bir delegasyonla da Roma'da bir araya geleceği bildirildi. Orta Doğulu temsilcilerle gerçekleştirilecek olan görüşmelerin Roma'da yapılmasının, ABD'nin yeni İtalyan hükümetine verdiği desteği ortaya koyduğu anlamına geldiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya John Kerry İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement