Katalan Krizi Ulusal Bayram'ı Gölgeledi - Son Dakika
Dünya

Katalan Krizi Ulusal Bayram'ı Gölgeledi

Katalan Krizi Ulusal Bayram\'ı Gölgeledi

İspanya'da Ulusal Egemenlik Bayramı Katalonya krizinin gölgesinde kutlandı.

12.10.2017 20:40

İspanya'da Ulusal Egemenlik Bayramı Katalonya krizinin gölgesinde kutlandı. 1 Ekim'de bağımsızlık referandumuna giden özerk bölgenin yöneticilerine karşı Barselona'da halk meydanları doldurdu. Binlerce kişi ülkenin birlik ve beraberliği lehinde slogan attı, pankart açtı:

Spanish and Catalan flags at unity rally Barcelona. Spain's National Day. Thousands chanting Viva España – Puigdemont doesn't speak for them pic.twitter.com/LxiVeHHmJK— Tim Willcox (@BBCTimWillcox) 12 octobre 2017

"Burada, Katalonya'da milliyetçiler gibi düşünmüyorsanız, bir gruba, bir kabileye ait değilsinizdir. Benim arzumsa özgürlüğün gösterilmesi. Avrupalı, İspanyol ve Katalan olduğumu afişe edebilmem. Bayrağım her şeyi temsil ediyor. Bu Katalan hükümetine karşı bir başkaldırı."

"Bir öyle bir böyle davranan, açıklama yapıp ardından geri çeken Katalan Hükümeti'nin oynadığı oyuna alışkınız. Hepimizin isteği yasalara saygı duymaları, oyunu kurallarına ve Anayasa'ya uygun şekilde oynamaları."

Öte yandan birlik ve beraberlik yürüyüşünde provokatörler de eksik değildi. Gösteri sırasında birlik taraftarı aşırı sağcı bir grupla polis arasında arbede yaşandı. Holigan taraftar gruplarına üye oldukları tespit edilen kişiler güvenlik güçlerine sandalyelerle saldırdı.

#12octFiestaNacional #Spain national day in #Barcelona #Catalonia far right unionist organisations wierd ritual pic.twitter.com/ARSYsBNxrB— obaltaf (@oBaltaF) 12 octobre 2017

Başkent Madrid'de Ulusal Egemenlik Bayramı ise resmi törenle kutlandı. Kral VI. Felipe'nin başkanlık ettiği törende Kraliçe Letizia ve Başbakan Mariano Rajoy da hazır bulundu.

Famille royale d'Espagne lors des célébrations de la fete nationale à Madrid Leonor, presque 12 ans, de Red… https://t.co/6FiEhLtgnY— ?Yann Sinclair? (@yannsinclair) 12 octobre 2017

Auteur:

Tags: Gepost: 12 oktober 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Katalan Krizi Ulusal Bayram'ı Gölgeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement