Libya'da sel felaketinde binalar ve yollar zarar gördü - Son Dakika
Dünya

Libya'da sel felaketinde binalar ve yollar zarar gördü

Libya\'da sel felaketinde binalar ve yollar zarar gördü

Libya Konut ve Kamu Hizmetleri Projeleri Uygulama Ajansı, 10 Eylül Pazar günü Libya'nın doğusunu vuran sel felaketinde yaklaşık 5.000 evin zarar gördüğünü açıkladı. Ajans, sellerin su şebekelerini tahrip ettiğini ve etkilenen bölgelerde ciddi bir içme suyu sıkıntısına neden olduğunu teyit etti. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), çoğunluğu Derne kentinde olmak üzere Libya'nın doğusunda 38.640'tan fazla kişinin sel nedeniyle yerlerinden olduğunu tahmin ediyor. BM örgütü ayrıca sellerden en çok zarar gören Derne'de 2.217 binanın sel sularına kapılarak yıkıldığını öngörüyor. Daniel Akdeniz fırtınası 10 Eylül Pazar günü Libya'da son yılların en büyük ve en kötü sel felaketine neden olmuştu. Selde en az 5.500 kişi hayatını kaybederken, 10.000 kişi de kayboldu. Savaşın harap ettiği Libya artık doğal afetin sonuçlarıyla başa çıkmak için mücadele vermesi gereken başka bir kalıcı savaşla karşı karşıya.

17.09.2023 10:55

Selden zarar gören bina ve yolların çeşitli görüntüleri

Libya Konut ve Kamu Hizmetleri Projeleri Uygulama Ajansı, 10 Eylül Pazar günü Libya'nın doğusunu vuran sel felaketinde yaklaşık 5.000 evin zarar gördüğünü açıkladı.

Ajans Cuma günü yaptığı açıklamada sellerin su şebekelerini tahrip ettiğini ve etkilenen bölgelerde ciddi bir içme suyu sıkıntısına neden olduğunu teyit etti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), çoğunluğu Derne kentinde olmak üzere Libya'nın doğusunda 38.640'tan fazla kişinin sel nedeniyle yerlerinden olduğunu tahmin ediyor.

BM örgütü ayrıca sellerden en çok zarar gören Derne'de 2.217 binanın sel sularına kapılarak yıkıldığını öngörüyor.

Daniel Akdeniz fırtınası 10 Eylül Pazar günü Libya'da son yılların en büyük ve en kötü sel felaketine neden olmuştu. Selde en az 5.500 kişi hayatını kaybederken, 10.000 kişi de kayboldu. Savaşın harap ettiği Libya artık doğal afetin sonuçlarıyla başa çıkmak için mücadele vermesi gereken başka bir kalıcı savaşla karşı karşıya.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Trablus'tan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Libya'da sel felaketinde binalar ve yollar zarar gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement