Malala'dan Birleşmiş Milletler'e "Çocukların Eğitimine Destek" Çağrısı - Son Dakika
Dünya

Malala'dan Birleşmiş Milletler'e "Çocukların Eğitimine Destek" Çağrısı

Malala\'dan Birleşmiş Milletler\'e "Çocukların Eğitimine Destek" Çağrısı

Kızların eğitimine destek verdiği için Taliban tarafından vurulan Pakistanlı Malala Yusufzay, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada bütün çocukların bedava eğitim görmesine destek olunması çağrısında bulundu.

12.07.2013 20:01

Kızların eğitimine destek verdiği için Taliban tarafından vurulan Pakistanlı Malala Yusufzay, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada bütün çocukların bedava eğitim görmesine destek olunması çağrısında bulundu.

Malala Yusufzay, 16. yaş gününde New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve BM Genel Kurul Başkanı Vuk Jeremic'in yanı sıra dünya etrafından yaklaşık bin öğrencinin katıldığı BM Gençlik Meclisi toplantısında konuştu. Eğitimin insanların hayatlarını geliştirebilmesi için tek yol olduğunu söyleyen Malala, "Kitaplarımızı ve kalemlerimiz en güçlü silahlarımız. Bir çocuk, bir öğrenci, bir kalem ve bir kitap dünyayı değiştirebilir. Eğitim tek çözümdür" şeklinde konuştu.

Malala, BM'deki konuşmasında BM Genel Sekreteri'ne ve konuşmasını dinleyen bütün dünya liderlerine 2015 sonuna kadar evrensel ilköğretimin temin edilmesi sözünün tutulması çağrısında bulundu.

Konuşması sonunda uzun süre ayakta alkışlanan Malala Yusufzay, ayrıca BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a, 193 BM üyesine eğitimin karşılanması için öğretmenlerin, okulların ve kitapların finanse edilmesi çağrısında bulunulan 4 milyon kişi tarafından imzalanmış bir dilekçe sundu. Malala, BM Genel Sekreteri Ban ve BM Genel Kurul Başkanı Jeremic'e birer tane de kum saati hediye ederek, zamanın geçtiğini ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ima etti.

Birleşmiş Milletler ise, Malala'nın 12 Temmuz'daki doğum gününü "Malala Günü" ilan etti.

Pakistanlı Malala Yusufzay, kızların eğitiminin engellenmesine karşı durduğu gerekçesiyle 2012'nin Ekim ayında okuldan eve dönerken Taliban tarafından başından ve boynundan vurulmuş ancak doktorların yoğun çabaları sonucu kurtulmuştu. - NEWYORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Malala'dan Birleşmiş Milletler'e 'Çocukların Eğitimine Destek' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement