NATO'nun Afganistan Takviminde Değişiklik Yok - Son Dakika
Dünya

NATO'nun Afganistan Takviminde Değişiklik Yok

NATO\'nun Afganistan Takviminde Değişiklik Yok

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO bünyesindeki Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) Afganistan'daki görev süresiyle ilgili, "Şimdilik takvimde bir değişiklik yok."

02.02.2012 22:10

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO bünyesindeki Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) Afganistan'daki görev süresiyle ilgili, "Şimdilik takvimde bir değişiklik yok. Sanıldığı gibi Afganistan konusunda bir anlaşmazlık da yok" dedi.

Dün ABD Savunma Sekreteri Leon Panetta'nın 2013'te Afganistan'daki muharebe faaliyetlerini sonlandırmak istediğini açıklamasının ardından bugün gözler NATO Savunma Bakanları toplantısından çıkacak tarihteydi. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ilk günün ardından basının sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'dan çıkış tarihi olarak 2014'ün sonunu işaret etti.

"İçeride de, dışarıda da birlikte hareket edeceğiz" diyen Rasmussen, "Lizbon Zirvesi'nde de üzerinde anlaşmaya vardığımız gibi Afganistan'daki operasyonlarımızı tamamına erdireceğimiz tarih 2014 sonudur. Elbette son bölgelerin de Afganlı yetkililere teslimi bu tarihten önce olabilir ki geçiş süreci zaten böyle bir şey. Elbette bölgedeki durumun şekline ve koşullara göre varsayılandan daha kısa süre içerisinde muhabere görevlerinin yerini destek görevleri alabilir. Ancak bu konuda tartışmalar devam

ediyor. Şimdilik takvimde bir değişiklik yok. Sanıldığı gibi Afganistan konusunda bir anlaşmazlık da yok. Muharebe görevlerini belki 2013'te sonlandırabiliriz, dediğim gibi ancak her kim ISAF'ın görevinin 2013'te biteceğini düşünüyorsa, böyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO'nun Afganistan Takviminde Değişiklik Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement