Pakistan'ın İlk Özel Treni Hizmete Girdi - Son Dakika
Dünya

Pakistan'ın İlk Özel Treni Hizmete Girdi

Pakistan\'ın İlk Özel Treni Hizmete Girdi

Pakistan'ın ilk özel treninin açılışı ülkenin başbakanı Yusuf Rıza Gilani tarafından yapıldı.

04.02.2012 13:36

Pakistan'ın ilk özel treninin açılışı ülkenin başbakanı Yusuf Rıza Gilani tarafından yapıldı.

Özel sektörün yatırımıyla hizmete sokulan 13 vagonlu ekspres tren, Pakistan'ın en büyük iki şehiri olan Karaçi ve Lahor arasındaki 1200 kilometrelik mesafeyi sorunsuz bir şekilde aştı. Dün Pakistan saatiyle 15.30'da Lahor'dan kalkan "Business Express" isimli tren, bu sabah saat 9.45'te Karaçi'ye beklenen süreden 15 dakika önce ulaştı.

Önceden 30 saat süren yolculuk süresinin yeni trenle birlikte 18 saate düştüğü belirtildi. Trende gidiş bileti 5 bin Hindistan Rupisi (yaklaşık 180 TL), gidiş dönüş bileti ise 9 bin Hindistan Rupisi (yaklaşık 320 TL) tutuyor.

Lahor'daki birinci sınıf bekleme odasından trene binen yolcuları nazik görevlilerin yanısıra düz ekran televizyonlar ve İnternet'e bağlı dizüstü bilgisayarlar karşıladı. İlk seferini yapan trenin süslenmiş olması dikkatleri çekti.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, konuşmasında "Business Express"in Pakistan'ın en lüks ve pahalı treni olduğunu belirtti. Gilani, yapılan işi kutlayarak Pakistan'ın sıkıntılı ekonomik ortamında bu trenin devlet-özel sektör ortaklığı için bir örnek olabileceğini belirtti.

Pakistan Demiryolları Başkanı Arif Azim de "Bu özel sektörün kollarımızı açarak karşıladığımız büyük bir girişimi" ifadelerini kullandı. Azim, "Business Express"in ve 20 Şubat'ta tekstil merkezi Faysalabad-Lahor arasında hizmete girecek benzer bir trenin başarıya ulaşmaları halinde yatırımcıların demiryollarına daha fazla yatırım yapacağını umduğunu belirterek "Sınır yok çünkü oldukça kötü bir durumdayız. Tamamıyle yeni bir filoya ihtiyacımız var. Vagonlarımızın yüzde 75'i eski olarak nitelendirilebilir"

dedi.

Pakistan'da trenyollarını tercih edenlerin sayısı yıllardır düşüş içindeydi. Lüks arayan yolcular genellikle havayolunu ya da lüks otobüsleri tercih ediyorlardı. - KARAÇİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan'ın İlk Özel Treni Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement