Papa 16. Benediktus İstifa Ediyor (2) - Son Dakika
Dünya

Papa 16. Benediktus İstifa Ediyor (2)

Papa 16. Benediktus İstifa Ediyor (2)

Papa 16.Katolikler'in Ruhani Lideri Papa 16'ncı Benedict, 28 Şubat itibariyle görevi bırakacağını açıkladı.

11.02.2013 14:16

Papa 16. BENEDİKTUS İSTİFA EDiYOR (2)

PAPA DA DOĞRULADI

Katolikler'in Ruhani Lideri Papa 16'ncı Benedict, 28 Şubat itibariyle görevi bırakacağını açıkladı. Vatikan'da Otrontolu bir denizcinin azizlik mertebesine yükseltilmesi için Kardinallerin katılımıyla yapılan törenin sonunda Latince olarak bizzat görevi bırakacağını açıklayan Papa 16'ncı Benedict'in kararı çok düşündüğünü belirterek, "Kilisenin iyiliği için" görevi bıraktığını söyledi.

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi yaptığı basın toplantısında Papa 16'ncı Benedict'in görevi bırakacağını teyid ederken, "Törenin sonunda, kendisi Latince olarak görevden ayrılacağını açıkladı" dedi.

Açıklamanın toplantıda bulunan herkesi şok ettiğini dile getiren Lombardi, Papa'nın yaşı nedeniyle yönetim görevini yeterince iyi yerine getiremediği gerekçesiyle görevi bıraktığını dile getirdi. Vatikan'da Papalık koltuğu 28 Şubat 2013 günü yerel saatle 20.00 itibariyle boş kalacak. 16 Nisan 1927 günü doğan Papa 16'ncı Benedict'in yaşı nedeniyle görevi bırakacak. Kilise kurallarına göre bir Papa ancak kendi özgür iradesiyle görevi bırakabiliyor. Görevden alınamıyor ya da uzaklaştırılamıyor.

EB,EÇ(AÖ/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa 16. Benediktus İstifa Ediyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement