Paris Başkonsolosu Kural. - Son Dakika
Dünya

Paris Başkonsolosu Kural.

Paris Başkonsolosu Kural.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu'na atanan Turgut Kural, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarının çocuklarının eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi.

27.02.2013 14:52

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu'na atanan Turgut Kural, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarının çocuklarının eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Başkonsolos Kural, "Gençler, Fransa'da eğitim sisteminde ilerleyerek bizi daha üst seviyede temsil etmeli" dedi.

Kural, yaptığı açıklamada önceliklerinin vatandaşa hizmet olduğunu, bunun iki boyutu bulunduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

"Birincisi Başkonsolosluk binamızda resmi işlemlerin vatandaşlara en kısa ve rahat olacak şekilde yapılması. E-Konsolosluk çalışmasını da buraya yansıtarak mümkün mertebe vatandaşlara daha az zahmet verecek bir sistemi oturtmak amacımız olacak. Türk vatandaşlarının günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılara yardımcı olmak için çalışma başlatacağız. Onların dertlerine çare bulacak kapı açmak, kendi makamlarımız ya da Fransız makamlarına aracılık ederek ya da beraber giderek olabilir."

Gençlerin eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Paris Başkonsolosu, eğitime destek verip Türkçe öğrenmelerinin yaygınlaştırılacağını belirtti. Kural, gelecek nesillerin Türkiye açısından önemine vurgu yaparak, "Gençler, Fransa'da eğitim sisteminde ilerleyerek bizi daha üst seviyede temsil etmeli" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Paris Başkonsolosu Kural. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement