Rusya'da Halk, İhmal Sebebiyle 67 Kişiye Mezar Olan AVM Yangınını Protesto Etmek İçin Sokaklarda - Son Dakika
Dünya
BBC

Rusya'da Halk, İhmal Sebebiyle 67 Kişiye Mezar Olan AVM Yangınını Protesto Etmek İçin Sokaklarda

Rusya'nın doğusundaki Kemerova kentinde bulunan alışveriş merkezindeki yangının ihmal nedeniyle çıktığının anlaşılması üzerine ülkedeki yüzlerce kişi sokaklara döküldü.

27.03.2018 12:42  Güncelleme: 12:52

Rusya'da 67 kişinin öldüğü trajik AVM yangınının ihmal sebebiyle çıktığının anlaşılması halkı sokaklara döktü. Valinin ve diğer yetkililerin istifasını isteyen protestocular, resmi ölü sayısının doğruluğunu da sorguladı.

PUTİN ZİYARET ETTİ

Yetkililer, 41'i çocuk 67 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yangının çıktığı AVM'yi ziyaret etti.

SERTİFİKALARI RÜŞVET İLE ALINMIŞ

Yangının "cezai ihmal" nedeniyle çıktığını söyleyen Putin, güvenlik sertifikasının ve bina inşası için izinlerin, rüşvet verilerek alındığını söyledi.

"AFFEDİLEMEZ"

Bakanlar Kurulu'nu da Kemerovo'da toplayan Putin, felaketin nedeninin açıklanmasını istedi ve yaşananların "affedilemez" olduğunu belirtti.

Russia Today'in haberine göre, Putin Salı günü yerel yetkililerle yaptığı toplantının ardından "Ölenlerin ve ölen çocukların sayısından bahsedildiğinde ilk hissiniz ağlamak değil, feryat etmek oluyor" dedi.

YANGIN ALARMI BOZUKTU

Rus yayın kuruluşu internet sitesindeki haberde, yangınla ilgili en az 4 kişinin gözaltına alındığı bildirdi. İncelemeleri yürüten yetkililer ise yangın alarmları bir haftadır bozuk olduğunu ve bazı acil çıkış kapılarının da kullanılamadığını kaydetti.

Acil bir durumda binanın tahliyesine yardımcı olmaları gereken güvenlik görevlilerinin ilk kaçan kişiler arasında oldukları da iddia ediliyor.

Rusya\'da Halk, İhmal Sebebiyle 67 Kişiye Mezar Olan AVM Yangınını Protesto Etmek İçin Sokaklarda
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Rusya'da Halk, İhmal Sebebiyle 67 Kişiye Mezar Olan AVM Yangınını Protesto Etmek İçin Sokaklarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • karabina: bu ülkeden herşey rüşvet adamın oldumu işe girersin yoksa zavallı gibi yasarsın 5 0 Yanıtla
  • ali: Allah yardımcıları olsun yazik çocuk ihmali olan cezalandırılmalı 3 1 Yanıtla
  • Maksim: Kendimi bildiğim billeli, hep ruşvet vardı butun eski sovıyet yulkelerinde ( Rusya, Belarus, Moldova, Ukrayna......), insanın hayatı o yulkelerde değersizdır. :( boşuna kaçıp Turkşiye ye gelmedik. 2 1 Yanıtla
  • Yiğit : Çok acı ama gerçek. Rüşvet zinciri bir an gelir kırılır. 67 tane zincir halkası ülkeyi kasıp kavurur. Rüşvet alanıda verenenide affetmiycen. 3 0 Yanıtla
  • Hasmaksan: Vazifede..merhamet..vatana..ihanet....eşittir..rüşvet...o.bebelerin.gunahi..kime 2 0 Yanıtla
  • devrim: aynı sıkıntının Türkiye de olma olasılığı yüksek neden derseniz hiç bir resmi kurum ve özel sektör bu işi ciddiye almıyor ve onaylı onaysız en ucuz yangınla ilgili malzeme neyse onu kullanıyor pompa vs 1 0 Yanıtla
  • Turk: Putin affermez 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement