Sağlık Kurslarına 'Davet'lisiniz - Son Dakika
Dünya

Sağlık Kurslarına 'Davet'lisiniz

Sağlık Kurslarına \'Davet\'lisiniz

PROJENİN tanıtımına Hessen Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Jo Dreiseitel, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, Dietzenbach Belediye Başkan Yardımcısı Dieter Lang, AOK Hessen Sözcüsü Ralf Metzger, AOK Hessen Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Suözer ile TDG Yönetim Kurulu Danışmanı Rafet Solak katıldı.

23.09.2016 10:26

PROJENİN tanıtımına Hessen Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Jo Dreiseitel, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, Dietzenbach Belediye Başkan Yardımcısı Dieter Lang, AOK Hessen Sözcüsü Ralf Metzger, AOK Hessen Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Suözer ile TDG Yönetim Kurulu Danışmanı Rafet Solak katıldı. Müsteşar Dreiseitel, bölgede yaşayan Türkiye kökenlilere, "Projeden yararlanın" çağrısında bulundu. Dreiseitel, 'Davet' kurslarının katılımcılara sağlıklı yaşam konusunda önemli katkılarda bulunacağını belirtti. Dieter Lang da kentte oturanların huzurlu ve sağlıklı şekilde birlikte yaşamalarını istediklerini vurguladı.

TÜRKLERDE DAHA YÜKSEK

TDG Başkanı Bilgin, Türklerin obezite sorunuyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Aşırı kilonun kadınlarda erkeklerden daha fazla görüldüğünü belirten Bilgin, "Sağlık sigortaları erken teşhis muayenesi imkanı sunuyor. Özellikle göçmenlerin bu tür imkanlardan yararlanmadıklarını görülüyor. Türklerin yüzde 15'i diyabet hastası. Almanlarda bu oran yüzde 5 ile 8 arasında değişiyor. Türklerin yüzde 20'sinde yüksek tansiyonun var, özellikle kadınlar aşırı kilolu. Hastalarınızı kültürel hassasiyetle tedavi etmeniz gerekir. Hastalara kültürel hassasiyetle yaklaşılmadığını, Türk toplumuna sağlıklı yaşam konusunda proje üretilmediğini de tespit ettik. Davet böyle oluştu" dedi.

AOK Hessen Sözcüsü Metzger, yılda 200'den fazla sağlık kursu düzenlediklerini, bu kurslara katılan Türkiye kökenlilerin sayısını artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

"SAĞLIK OSCAR'I"NI ALMIŞTI

Sağlık kursları 2018 yılına kadar devam edecek. Projenin birinci aşaması 2014 yılında Hessen Eyaleti Sosyal İşleri ve Uyum Bakanlığı'nın 'Sağlıklı Kal' kategorisinde birincilik ödülü almıştı. Proje 2015 yılında da sağlık sektörünün Oscar'ı olarak da adlandırılan dfg (Dienst für Gesellschaf - Topluma Hizmet Birliği) Almanya Sağlık Ödülü'ne layık görülmüştü.

KURSLARA KİMLER KATILABİLİYOR

AOK Hessen Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Suözer, AOK Hessen ile Türk Alman Sağlık Vakfı'nın birlikte geliştirdikleri projenin ikinci aşamasında AOK'ya üyesi Dietzenbach, Dreieich ve Neu Isenburglu Türklerin kurslara katılabileceğini söyledi. Sağlıklı yaşamı özendirme amacı taşıyan proje kapsamında beslenme, hareket ve rahatlama alanlarında yılda iki kez, sonbahar ve ilkbahar aylarında olmak kaydıyla kurslar sunulacak. Kurslar hakkında 064404 924 400 telefon numaralı Almanca bilgi hattı 24 saat 365 gün hizmet verecek. AOK Hessen Türkçe tercüme hattı da 0800 123 23 19 üzerinden ulaşılabilecek. Tıbbı sorular için Salı ve Perşembe günleri saat 14.00 ile 16.00 arasında Türk Alman Sağlık Vakfı ( 0641 966 11 14) aranabilecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Sağlık Kurslarına 'Davet'lisiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement