Suriye Güvenlik Güçleri Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açtı - Son Dakika
Dünya

Suriye Güvenlik Güçleri Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açtı

Suriye Güvenlik Güçleri Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açtı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki geminin uluslararası sularda seyreden Türk balıkçı teknesine ateş açmasını kınadı.

29.05.2023 14:06

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç; "Adana Karataş limanından denize açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün (28 Mayıs) ateş açılmasını ve bu şekilde iki balıkçımızın hafif şekilde yaralanması ve teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, dün Suriye güvenlik güçlerine ait iki geminin uluslararası sularda seyreden Türk balıkçı teknesine ateş açmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Bilgiç'in açıklaması şöyle:
"Adana Karataş limanından denize açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün (28 Mayıs) ateş açılmasını ve bu şekilde iki balıkçımızın hafif şekilde yaralanması ve teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz. Uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan bu müessif hadisenin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Suriye Güvenlik Güçleri Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement