1300 yıllık tarihi camide tepki çeken Budist ayini! - Son Dakika
Dünya

1300 yıllık tarihi camide tepki çeken Budist ayini!

Suriye'nin Şam kentindeki 1300 yıllık Emevi Cami'nde Budist ayini düzenlendi. Kendisini 'Dada Athman' diye adlandıran ve Budizm'i ülkede yaymaya çalışan kişinin mihrapta çekilen görüntüleri çok sayıda tepki aldı.

02.08.2022 09:30  Güncelleme: 10:44

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan 1300 yıllık tarihe sahip Emevi Camii'nde Müslümanları ayaklandıran skandal görüntülere imza atıldı.

CAMİ İÇERİSİNDE BUDİST AYİNİ

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, cami içerisinde Budist ayininin yapıldığı görülüyor. Turuncu kıyafetler giyen bir şahsın mihrapta yoga yaptığı, turuncu kıyafetler giymiş bir kadının ise camiinin ortasında dans ettiği anlar görüntülendi.

HALK KINADI

İslamiyet tarihi için büyük bir öneme sahip olan camide çekilen bu fotoğraflar, Müslümanların büyük tepkisini çekti. Bölgedeki Suriyeliler ise Esad rejiminin, ülkedeki Sünni çoğunluk için dini bir sembol olarak kabul edilen Emevi Camii'ne saygısızlık etmesini kınadı.

TARİKAT KURMUŞ

Öte yandan fotoğraflarda mihrapta yer alan kişinin kendisini "Dada Athman" olarak adlandıran ve Suriye'de yeni bir tarikat kuran biri olduğu öğrenildi. Suriye'nin Suveyda şehrinde yaşayan Athman'ın bir süre Hindistan'da yaşadığı ve ülkesine döndükten sonra Budizm öğretileri içeren tarikatını tanıtmak için şehir şehir gezdiği belirtildi.

BAZI GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİ

Athman, Emevi Camii'ndeki görüntülere gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan fotoğrafları sildi. Ancak Hama, Lazkiye, Tartus ve Süveyda gibi şehirlerdeki ayin fotoğraflarını ve videolarını kaldırmadı.

1300 yıllık tarihi camide tepki çeken Budist ayini!

Son Dakika Dünya 1300 yıllık tarihi camide tepki çeken Budist ayini! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement