Rusya Yanlısı Milisler Ukrayna Komandolarıyla Alay Ettiler - Son Dakika
Dünya

Rusya Yanlısı Milisler Ukrayna Komandolarıyla Alay Ettiler

Rusya Yanlısı Milisler Ukrayna Komandolarıyla Alay Ettiler

Rusya yanlısı milisler Ukrayna'nın "Alfa" terörle mücadele timinde görev yapan üç komandoyu kaçırıp, resmen alay ettiler!

27.04.2014 14:59  Güncelleme: 15:52

Ukrayna’da Kiev yönetimi ile doğudaki Donetsk bölgesinde Rusya yanlıları arasındaki son insanlık dışı olay Rusya yanlısı gerillaların kontrol ettiği Kramatorsk kasabasında yaşandı. Rusya yanlısı milisler Ukrayna’nın “Alfa” terörle mücadele timinde görev yapan üç komandoyu ele geçirdiklerini açıkladı.

YÜZLERİ KAN İÇİNDE, GÖZLERİ BANDAJLI, PANTOLONLARI ÇIKARILMIŞ...

Rus televizyon kameraları karşısına çıkarılan yüzü başı kanlar içinde, gözlerine ambalaj bandı dolanmış ve pantolonları çıkarılmış subaylar, kasabaya halkı korumak için değil, direnişin önde gelen liderlerini kaçırmak için geldiklerini anlattılar.

Alfa timinden Binbaşı Sergey Potemskoy, yüzbaşı Yevgeniy Verinski ile yüzbaşı Rostislav Kiaşko, bölgeye aktarılan komando timinin aslında 7 kişiden oluştuğunu, Kramatorsk kasabasına gizlice girerek amaçlarının Rusya yanlısı direnişin liderlerinden Yegor Bezlera’yı kaçırmak olduğunu anlattı.

TAKAS MALZEMESİ YAPILDILAR

Rehin alınan komandolar bu açıklamaları yaptıktan sonra Rus milislerin komutanı Yegor Streltsov üç Ukrayna subayının takas malzemesi yapıldığını da ilan etti.

Slavyansk ile Kramatorsk kasabalarından Rus medyasının aktardığı bu görüntülere Kiev’den de açıklama gecikmedi.

KAÇIRILIP REHİN ALINDIKLARI DOĞRULANDI

Ukrayna Ulusal Güvenlik Bakanlığı, “Alfa” timinde görevli üç subayın gerçekten Rus yanlıları tarafından kaçırılarak rehin alındıklarını doğruladı. Ancak bu üç subayın çok farklı görevle bölgede bulundukları da söylendi.

Yapılan açıklamada şöyle dendi: “Üç subayımız 26 Nisan tarihinde gerçekten bölücü Rusya yanlısı teröristler tarafından ele geçirilmiştir. Ancak olay bölücülerin ve Rusya’daki basının aktardığı gibi gelişmemiştir. Komandolarımız Donetsk bölgesinde kol gezen Rus vatandaşı bir elebaşının peşindeydi. Onlar gizlenmiyordu ve bölücülerin iddia ettiği gibi yolda yakalanmadılar. Adamlarımız Kramatorsk kasabasında Güvenlik Bakanlığı şubesine geldiklerinde teröristler tarafından çevrelendi ve rehin alındı. Ukrayna güvenlik güçlerinin kaçırılmasıyla ilgili Rus basınında gösterilen görüntüleri suç duyurusu sayıyoruz. Soruşturma başlatarak dava açılacaktır." (Kaynak Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Rusya Yanlısı Milisler Ukrayna Komandolarıyla Alay Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • iyi oldu çok güzel iyi oldu: bu yaptıkları tam bir rezillik isterse düşmanın olsun onunda bir onuru var yıl 2014 böyle yapılmaz 28 3 Yanıtla
  • MURAT GİRESUN: DÜŞMANA TESLİM OLACAGINA ŞEREFLİ BİR ŞEKİLDE ÖL DAHA İYİ. 19 4 Yanıtla
  • MR BORA: BUNU YAPANLAR BUYUK HATA VE TERBIYESIZLIKTIR AYNI DILLERI KONUSAN AYNI IRK OLAN BIR HALKIN BIRBIRINE YAPILAN EZIYETE BAK 16 4 Yanıtla
  • veteran: yazık ki ne yazık aynı durumda bir rus askeri olmuş ukrayna askeri olmuş müslüman hristiyan farketmez askerlik onurlu bir meslektir onu ayaklar altına alanlar ilahi adalet ( poetic justice ) mutlaka günün birinde karşılığını görür bu yüzden zulmeden zulüm görür yaşasın zalimler için cehennem.... 13 2 Yanıtla
  • FREEZER: Konuya da çok müdahil olmak istemiyorum ama 'Bawer' nickli vatandaşa hatırlatma yapma ihtiyacı duydum.Türkler savaşta öyledir böyledir diye bir iddiada bulunmayacam ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Esir muamelesi sadece insanlara yapılır. İt-Köpek, Sırtlan gibi hayvanlara esir muamelesi yapılmaz... 3 5 Yanıtla

Advertisement