Uluslararası Uzay İstasyonu'na Üç Astrnot Daha - Son Dakika
Dünya

Uluslararası Uzay İstasyonu'na Üç Astrnot Daha

Uluslararası Uzay İstasyonu\'na Üç Astrnot Daha

Rus uzay mekiği Soyuz, altı saatlik bir uçuşun ardından Uluslararası Uzay İstasyonuna başarıyla kenetlendi.

26.09.2013 12:03  Güncelleme: 12:06

Rus uzay mekiği Soyuz, altı saatlik bir uçuşun ardından Uluslararası Uzay İstasyonuna başarıyla kenetlendi.

Rus kozmonotlar Oleg Kotov, Sergey Ryazanski ve ABD'li astronot Mike Hopkins'i taşıyan uzay mekiği, mini araştırma modülü Poisk'e kenetlendi.

Ekip, 28 Mayıs'tan beri Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Rus kozmonot Fyodor Yurchikin, ABD'li astronot Karen Nyberg and Avrupa Uzay Ajansı'ndan Luca Parmitano'ya katılacak.

Üç astronot, 2014 yılının Mart ayı ortalarına kadar Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak. Yurchikin, Nyberg ve Parmitano ise 11 Kasım'da Dünya'ya dönecek.

Astronotlar, uzay istasyonunda, çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirecek. NASA'dan yapılan açıklamada, deneylerin insan sağlığı ve fizyolojisine odaklanacağı ve azaltılmış yer çekimine uzun süre maruz kalmanın bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinin araştırılacağı belirtildi. Deneylerde ayrıca astronotların metabolik profili çıkarılarak, insan vücudunun uzayda geçirdiği değişimle ilgili veri toplanacak. Bunlara ek olarak, yeni ekip, Öğrenci Uzay Uçuşu Deneyleri Programı kapsamında 11 araştırma gerçekleştirecek. Bu araştırmalar, bakterilere direnç, suda bitki yetiştirme, hücresel bölünme, azaltılmış yerçekiminde nesnelerde oksitlenme, tohum çimlendirme, fotosentez ve azaltılmış yerçekimli ortamda gıda imalatı gibi alanlarda yapılacak.

Rus kozmonotlar Kotov ve Ryazanski, üç uzay yürüyüşü gerçekleştirecek. Kozmonotlar ilk uzay yürüyüşünde Şubat ayında Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatlarının meşalesini taşıyacak. - BAIKONUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Uluslararası Uzay İstasyonu'na Üç Astrnot Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement