Vitiligo Hastası Kadın Makyaj Sanatçısı Oldu - Son Dakika
Dünya

Vitiligo Hastası Kadın Makyaj Sanatçısı Oldu

Vitiligo hastası olan 32 yaşındaki Tanesha Brown, hayatı boyunca renk farklılığı gösteren derisini gizlemeye çalıştı. Bu işte o kadar ustalaştı ki sonunda makyaj sanatçısı oldu.

17.08.2016 14:44  Güncelleme: 15:01

32 yaşındaki vitiligo hastası olan Tanesha Brown, yıllarca derisinin rengi yüzünden insanların aşağılamalarına maruz kaldığını, ancak kendini olduğu gibi kabul ettikten sonra gerçek mutluluğu yakaladığını ifade ediyor.

GİZLEMEK İÇİN MAKYAJ YAPMAYA BAŞLADI

Vitiligo hastası olan 32 yaşındaki Tanesha Brown, hayatı boyunca renk farklılığı gösteren derisini gizlemeye çalıştı. Çünkü ona 'dalmaçyalı', 'zebra' gibi lakaplar takıyor ve onu aşağılıyorlardı. Siyah derisinin üzerinde yama şeklinde duran beyaz derisini gizlemeye çalışmak için sürekli makyaj yaptı. ''Farklıyım. Bunu kabul ettikten sonra kendimi gizlemekten vazgeçtim. Düşünsenize bir partiye gitsem, aynı elbiseyi giymiş başka birisi olsa bile bana asla benzeyemeyecek.'' diyor, genç kadın.

5 YAŞINDA VİTİLİGO HASTALIĞINA YAKALANDI

Eskiden polis memuru olan Tanesha, 5 yaşında vitiligo hastalığına yakalanmış. ''Okula gitmeden önce hasta olduğumun bile farkında değildim. Oldukça zor dönemler geçirdim çünkü herkes bana farklı davranıyordu. Bana lakaplar takıyorlardı. İnsanların yüzüne bakamazdım. Makyaj yaparak kendimi gizlemeye çalıştım. Sonunda bu işte o kadar ustalaştım ki makyaj sanatçısı oldum.''

KENDİNİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDİYOR

20 yaşında anne olan Tanesha, artık görüntüsünün ne kadar farklı olduğunu kabul ediyor ve kendini olduğu gibi kabul ettiğini söylüyor. Kendine 'Vitiligo Kraliçesi' diye bir dövme yaptırıyor ve yine aynı adda bir Instagram hesabı açarak farklı görüntüsü olan insanların da aslında ne kadar güzel olduklarını göstermeye çalışıyor. Boş vakitlerinde de kanser hastalarına tedavileri sırasında onlara makyaj yaparak morallerini düzeltmelerinde yardımcı oluyor.

Vitiligo Hastası Kadın Makyaj Sanatçısı Oldu

Son Dakika Dünya Vitiligo Hastası Kadın Makyaj Sanatçısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement