York Düşesi, Türkiye'ye "İade Korkusu"Ndan ABD Ziyaretini İptal Etti - Son Dakika
Dünya

York Düşesi, Türkiye'ye "İade Korkusu"Ndan ABD Ziyaretini İptal Etti

York Düşesi, Türkiye\'ye "İade Korkusu"Ndan ABD Ziyaretini İptal Etti

Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken York Düşeşi Sarah Ferguson, hakkında 22 yıla kadar hapis istenmesi üzerine, "iade korkusu" nedeniyle ABD ziyaretini iptal etti Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken, İngiltere Kraliçesi'nin...

15.01.2012 10:50

Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken York Düşeşi Sarah Ferguson, hakkında 22 yıla kadar hapis istenmesi üzerine, "iade korkusu" nedeniyle ABD ziyaretini iptal etti Türkiye'de bir yetimhanede gizlice film çeken, İngiltere Kraliçesi'nin oğlu Prens Andrew'un eski eşi York Düşeşi Sarah Ferguson, hakkında 22 yıla kadar hapis istenmesi üzerine ABD ziyaretini iptal etti. Daily Mail gazetesi, düşeş için "Türkiye'ye iade korkusuyla ABD'ye uçuşunu iptal etti" diye yazdı. Gazeteye konuşan düşeşin bir arkadaşı, "Sarah, tamamen şoke oldu çünkü olayın bittiğini zannediyordu. Zaten üç yılı aşkın bir süre geçmişti. ve şimdi ansızın oluverdi ve çok kaygılı" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin tabloid gazetelerinden Daily Mail, 52 yaşındaki Düşeş ile ilgili yayımladığı " Fergie, Türkiye'ye iade korkuları nedeniyle ABD'ye uçuşunu iptal etti" başlıklı haberinde Ferguson'un Cumartesi günü ABD'ye seyahat etmeyi planladığını ancak, Türkiye'de bir mahkemenin izinsiz olarak film çekerek çocukların "özel hayat" hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılması üzerine son dakika uçuşunu iptal ettiğini kaydetti.

Türkiye'deki davada mahkum olması halinde 7 ile 22 yıl arasında hapis cezasına çarptırabileceğine dikkat çeken gazeteye konuşan Düşeş'in bir arkadaşı, "Sarah, tamamen şoke oldu çünkü olayın bittiğini zannediyordu. Zaten üç yılı aşkın bir süre geçmişti. ve şimdi ansızın oluverdi ve çok kaygılı" dedi.

Haberde Türkiye ile İngiltere arasında suçluların iadesi anlaşmasının bulunmasına rağmen İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın İngiltere'de böyle bir suç olmadığı için iade yapılmayacağını söylediğine dikkat çekilirken, düşeşin, sorun çözülünceye kadar İngiltere'de kalmanın akıllıca olacağını düşündüğü kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya York Düşesi, Türkiye'ye 'İade Korkusu'Ndan ABD Ziyaretini İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement