Ankara'da YKS ikinci oturumu AYT heyecanı yaşandı - Son Dakika
Eğitim

Ankara'da YKS ikinci oturumu AYT heyecanı yaşandı

Ankara\'da YKS ikinci oturumu AYT heyecanı yaşandı

Ankara'da gerçekleştirilen YKS'nin ikinci oturumu olan AYT'ye katılan üniversite adayları, sınav heyecanı yaşadı. Adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önünde toplandı. Sınava katılanların yakınları da fakülte kapısı önünde dualar okudu. Toplam 3 oturumunda gerçekleşen YKS'ye bugün 15.30'da yapılacak Yabancı Dil Testi ile birlikte toplamda 3 milyon 527 bin 466 aday katılacak.

18.06.2023 11:48

ANKARA'da üniversite adayları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) sınav heyecanı yaşadı.

Ankara'da YKS ikinci oturumuna katılacak adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önünde toplandı. Adaylar, güvenlik kontrolünden geçirilerek, salonlara alındı. Öğrencilerin plastik su şişelerindeki etiketler söküldü, metal toka, yüzük, kolye ve kemerleri çıkarıldı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylardan bazıları, geç kalma telaşı yaşadı. Sınava katılanların yakınları da fakülte kapısı önünde dualar okudu. Saat 10.15'te başlayan AYT için  10.00 itibariyle kapanan kapıların ardından okula başka aday alınmadı. Toplam 3 oturumunda gerçekleşen YKS'ye bugün 15.30'da yapılacak Yabancı Dil Testi ile birlikte toplamda 3 milyon 527 bin 466 aday katılacak.

'GAYRETİ YETERLİYDİ'Kızı Ceren Yıldırım'ı bekleyen Hasan Yıldırım (44), heyecanlı olduklarını belirterek, "Buradaki bütün veliler heyecanlı. İnşallah herkesin gönlüne göre bir yerlere girmesi nasip olur. Kızım çalıştı, gayret etti, ciddi anlamda gayret etti. Zaten ben o gayretinden dolayı memnunum. Kazanıp kazanmaması da önemli değil, o gayreti yeterliydi benim için onu da başardı. Koç Üniversitesi istiyor, Bilkent Üniversitesi istiyor. İnşallah kazanır" diye konuştu.

Ayşe Cömert (45) ise "Allah hepsine zihin açıklığı versin. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Çocuğum pilot olmak istiyor. Çalıştı, 1 yıllığın çalışmışlığı değil, 12 yılın geçmişi var. İnşallah istediği olur" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Ankara'da YKS ikinci oturumu AYT heyecanı yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement