ODTÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Yılını Açtı - Son Dakika
Eğitim

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Yılını Açtı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Yılını Açtı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu, 2013-2014 Akademik Yılı, Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı

01.10.2013 15:00

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer'in ev sahipliği yaptığı açılış törenine KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, akademisyenler, çalışanlar, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Prof. Dr. Turgut Tümer: "kampusumuz mezunlarının başarılarını gururla izliyoruz"

Açılış töreninde bir konuşma yapan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, 2013-2014 akademik yılına ilişkin verileri paylaştı. 2013-2014 akademik yılına, bu yıl açılan Havacılık ve Uzay Mühendisliği lisans programı ile birlikte 15 lisans ve 3 lisansüstü programa kayıtlı yaklaşık 2100 öğrenci ile başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'ndan 2012-2013 ders yılında verilen 189 mezun ile toplam mezun sayısının 721 olduğunu belirten Prof. Dr. Turgut Tümer, şunları söyledi:

"Mezuniyeti üzerinden 6 ay geçen ve bize geri bildirimde bulunan 486 mezunumuzun %77'si bir işte çalışıyor, %17'si lisansüstü eğitim yapıyor, %4'ü askerlik yapıyor veya lisansüstü kabul aşamasında. Mezunlarımızın sadece %3'ü mezun olduktan 6 ay sonra iş arayışına devam ediyor".

Prof. Dr. Ahmet Acar: "kampusumuz, aldığı desteği topluma geri vermek için çalışmaya devam edecektir"

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da yaptığı konuşmada, ODTÜ'nün eğitim ve araştırma alanlarında yükselen başarısına değindi. Prof. Acar, ODTÜ'nün bu yıl Mart ayında ilan edilen "Times Higher Education (THE) "World Reputation Rankings 2013" sıralamasında en saygın 100 dünya üniversitesi arasındaki yerini 40 basamak yükselterek 51 – 60 bandına girdiğini belirterek, bu sonucun ODTÜ'nün yurt dışında artan saygınlığın göstergesi olduğunu söyledi. Prof. Acar, "ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nu destekleyen TC ve KKTC Hükümetlerine ve Kuzey Kıbrıs Türk toplumuna teşekkürlerimizi sunuyorum. Kampus, şimdiye kadar olduğu gibi ilerideki yıllarda da kendisine sağlanan desteği azami stratejik kazanımlar olarak topluma geri vermek için azim ve özveri ile çalışmaya devam edecektir" dedi.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 2013-2014 Akademik Yılı Açılışı, bu yıl ikincisi düzenlenen "Yılın Yeşil Beyni Yarışması" final ödüllerinin takdiminin ardından Hande Dalkılıç'ın piyano resitali ve resepsiyon ile son buldu.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim ODTÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Yılını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement