"2013'e Tedbirli Hazırlanın" - Son Dakika
Ekonomi

"2013'e Tedbirli Hazırlanın"

"2013\'e Tedbirli Hazırlanın"

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, "Büyüme reflekslerini kaybetmeden, bu sıcak dış ve iç politika ortamında 2013'e tedbirli olarak hazırlanın" tavsiyesinde bulundu.

14.09.2012 11:19

TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu, dünya ekonomisinde 2013'ün, 2012'den daha zayıf bir görünüm gösterdiğine işaret ederek, TÜSİAD üyelerine, "Büyüme reflekslerini kaybetmeden, bu sıcak dış ve iç politika ortamında 2013'e tedbirli olarak hazırlanın" tavsiyesinde bulundu Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu, dünya ekonomisinde 2013'ün, 2012'den daha zayıf bir görünüm gösterdiğine işaret ederek, TÜSİAD üyelerine, "Büyüme reflekslerini kaybetmeden, bu sıcak dış ve iç politika ortamında 2013'e tedbirli olarak hazırlanın" tavsiyesinde bulundu.

Yücaoğlu, Sabancı Center'da düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi'nin (YİK) açılışında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinde büyüme hızlarının düştüğünü, bu ortamda 2013'ün, 2012'den daha zayıf bir görünüm gösterdiğini söyledi. Türkiye'de ise büyümenin yüzde 4'ün altında kalabileceği söylemlerinin dile getirilmeye başlandığına işaret eden Yücaoğlu, "Düşen büyüme nedeniyle, kamu gelirlerinin azalacağı bu dönemde, kamu harcamalarına dikkat edilmesi ve cari açığın kalıcı bir şekilde düşürülebilmesi için yapısal tedbirler alınmasına devam etmemiz gerekiyor. Burada bizim de sorumluluğumuz var. Değerli üyeler, ülkemizin kalkınmasında özel sektörün lokomotif rolünü devam ettiren sizlerin, büyüme reflekslerininiz kaybetmeden, bu sıcak dış ve iç politika ortamında 2013'e tedbirli olarak hazırlanmanızı tavsiye ediyorum" dedi. (ANKA-DEVAM)

(HMD/ORH) - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi '2013'e Tedbirli Hazırlanın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement