3. Hazar Forumu - Son Dakika
Ekonomi

3. Hazar Forumu

3. Hazar Forumu

HASEN Genel Sekreteri Yavaş: "Hazar Bölgesi giderek daha da çekici hale geldi"

05.12.2013 12:21

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Hazar Bölgesi'nin giderek daha da çekici hale geldiğini söyledi.

Yavaş, HASEN tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen Hazar Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Hazar Bölgesi'nin bölge ve diğer ülkelere yaptığı katkıya dikkati çekti.

Bölgenin giderek daha da çekici hale geldiğini anlatan Yavaş,  bölgenin sahip olduğu enerji kaynaklarına işaret ederek, bölgede gerçekleştirilecek ortaklıkların ve iş birliklerinin bütün bölgeyi kalkındıracağına inandığını ifade etti.

Bölge ülkelerinin bir araya gelmesinin önemine dikkati çeken Yavaş, bölgeyi daha yaşanır hale getirmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Gerçekleştirilen forumun, bölgesel iş birliğinin gelişmesin katkı yapmasını beklediklerini belirten Yavaş, forumda bölge doğal kaynaklarından daha fazla faydalanmak konusunda yapılabileceklerin tartışılacağını anlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in foruma gönderdiği mesaj Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal ve Politik Konular Dairesi Başkanı Ali Hasanov tarafından okundu.

Aliyev mesajında şunları kaydetti:

"Doğu ile Batı'yı birleştiren Hazar Bölgesi, dünyanın önemli jeopolitik merkezlerinden biri olmuştur. Son 10 yılda Azerbaycan ekonomisindeki gelişmelerle büyük projeler hayata geçirilmiştir. Sanayi ve sosyal projelere büyük sermayeler yatırılmaktadır. Bakü- Tiflis demiryolu ise yeni bir adım olarak yeni kültürler ve gelişimler için yol açmıştır." - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement