Ak Partili Vekiller Biber Gazı Mağduru İşçilerden Polis Kordonuyla Kurtuldu - Son Dakika
Ekonomi

Ak Partili Vekiller Biber Gazı Mağduru İşçilerden Polis Kordonuyla Kurtuldu

Ak Partili Vekiller Biber Gazı Mağduru İşçilerden Polis Kordonuyla Kurtuldu

Dört Gündür Ankara'da Eylemlerini Sürdüren Tekel İşçileri Dün Türk -İş Genel Merkezi Önünde Toplandı.

19.12.2009 01:44

Dört gündür Ankara’da eylemlerini sürdüren Tekel işçileri dün Türk-İş genel merkezi önünde toplandı.

Gün boyu sokakta bekleyen işçilerden habersiz olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Necati Çetinkaya ile eski Sanayi ve Ticareti Bakanı Ali Coşkun, öğle saatlerinde genel merkeze üç bina yakındaki bir ofise gitti. İşçilerin bir bölümü söz konusu binanın önünde çıkışlarını bekledi. Yaklaşık 45 dakika binada kalan Aksu, Çetinkaya ve Coşkun çıkışlarında işçilerin tepki tezahüratıyla karşılaştı.

Çevik kuvvet kurtardı

Çevik kuvvetin kordon içine aldığı Ak Parti’lilere bazı işçiler fiziki müdahalede bulunmak istedi, ancak ulaşmayı başaramadı. Aksu, Çetinkaya ve Coşkun, polislerin yoğun gayretiyle makam araçlarına bindirilerek uzaklaştırıldı.

Meclis inceleyecek

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, polislerin yüzüne biber gazı sıktığı CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Üskül, milletvekillerine yönelik bu tür eylemleri onaylamalarının mümkün olmadığını söyledi. Tekel işçilerinin eyleminde biber gazına maruz kalıp etkisinden limonla kurtulmaya çalışan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Tekel işçilerine dün de destek verdi. Omuzlar üstünde taşınan ve ıslıklarla desteklenen Soysal için “Tekel işçileri seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ak Partili Vekiller Biber Gazı Mağduru İşçilerden Polis Kordonuyla Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement