Avea Ceo'su Akdemir: Hedefimiz Her Kategoride Pazardan Hızlı Büyümek - Son Dakika
Ekonomi

Avea Ceo'su Akdemir: Hedefimiz Her Kategoride Pazardan Hızlı Büyümek

Avea Ceo\'su Akdemir: Hedefimiz Her Kategoride Pazardan Hızlı Büyümek

Avea CEO'su Akdemir, Avea'nın en büyük yatırımı teknolojiye ve insan kaynağına da yaptığını belirterek, "Avea'nın toplam çalışan sayısı 5 bin 500'e ulaştı.

21.01.2014 15:04

Avea CEO'su Akdemir, Avea'nın en büyük yatırımı teknolojiye ve insan kaynağına da yaptığını belirterek, "Avea'nın toplam çalışan sayısı 5 bin 500'e ulaştı. Bu sayıda en büyük payı 3 bine yakın arkadaşımız ile çağrı merkezi çalışanlarımız oluşturuyor. Avea olarak 9 ilde çağrı merkezi operasyonları yürütüyoruz. Avea'nın müşteri sayısı arttıkça çağrı merkezi yatırımlarımıza da devam edeceğiz" diye konuştu.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından, Avea'nın katkılarıyla hazırlanan ve Türkiye'de ekonomi alanında görev yapan medya mensuplarını ve çalıştıkları kurumları tanıtan "Ekonomi Gazetecileri Rehberi 2014" isimli rehber kitabın tamamlanması dolayısıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen toplantıda Avea CEO'su Erkan Akdemir ve Avea yöneticileri EGD üyeleri ile biraraya geldi. Avea CEO'su Akdemir, Avea'nın en büyük yatırımı teknolojiye ve insan kaynağına yaptığını belirterek " Avea'nın toplam çalışan sayısı 5 bin 500'e ulaştı.Bu sayıda en büyük payı 3 bine yakın arkadaşımız ile çağrı merkezi çalışanlarımız oluşturuyor. Avea olarak 9 ilde çağrı merkezi operasyonları yürütüyoruz.Avea'nın müşteri sayısı arttıkça çağrı merkezi yatırımlarımıza da devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda EGD üyelerinin GSM sektörüne yönelik çeşitli sorularını yanıtlayan Erkan Akdemir,cep telefonunda taksit sınırlamasının pazarı küçültebileceği ve cep telefonu satışlarını aşağı çekebileceğini belirterek"Şu anki uygulama 12 ay kredi kartı, kalanı taahhüt modeliyle yapılan bir model. 12 aylık kısmı olmayacağı için vadeler aşağıya çekilecek gibi görünüyor" dedi. Akdemir,ses tarafında 2008'den bu yana fiyatların yüzde 58 düştüğünü belirterek" O dönemde bir kullanıcı 100 birim ödüyorsa bunun şimdi 58 TL'si gitti,42 TL'si kaldı" dedi.

-"SEKTÖR BU YIL DA GÜÇLÜ BÜYÜYECEK"-

Hızlı ve güçlü büyüme yaşayan telekomünikasyon sektörünün, teknolojiye en çok yatırım yapan ve yeni teknolojileri de geliştirip uygulayan ender sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin de "Telekomünikasyon sektörü yıllık ortalama yüzde 8 ile 10 arasında bir oranda büyüyor. 2014 yılında da sektörün güçlü büyümesini sürdüreceği tahmin ediliyor.Sektördeki büyümede mobil internetin en önemli etmen olacağı bir gerçek. Mobil internetin yaygınlaşmasında ise internet tabanlı servisler, sosyal ağlar ve akıllı cihazların kullanımındaki artışlar etkili oluyor. Tüm dünyanın işleyişi bu paraleldeki yeni çözümler ve teknolojilerle ilerliyor. Avea olarak, 2013 yılını pek çok alanda liderliğimizi koruyarak kapattık. Aklı merkeze alan stratejimizle, 2014 yılında da kesintisiz büyüme hedefimizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

-"DATA SERVİSLERİNE VE MOBİL İNTERNETE BÜYÜK YATIRIM"-

Coşkun Şahin, mobil teknolojilerin kurumlara kazandırdığı otomasyon ve hız ile iş yapış biçimlerinin ciddi şekilde değiştiğine vurgu yaparken, Avea'nın data servislerine ve mobil internete büyük yatırımlar yaptığını söyledi. Şahin"Mobil teknolojiler ve M2M çözümler, sağladıkları avantajlarla bireylere ve kurumlara farklı bir vizyon katıyor. M2M çözümlerinin Türkiye'deki önemli adreslerinden biri olarak; müşterilerimize M2M SIM kart temininin yanı sıra cihaz, yazılım ve iletişim tarifeleri de dahil olmak üzere uçtan uca çözümleri de içeren bir hizmet sunuyoruz. Ses, SMS ve mobil internet gelirlerimiz artıyor. En büyük sıçrama mobil internet tarafında gerçekleşiyor. Yakın gelecekte uygulamaya geçecek yeni mobil uygulamalarsa bizi ekstra heyecanlandırıyor. Çünkü en fazla akıllı telefon kullanıcısı müşteri oranına sahip operatör olarak liderliğimizi koruyor ve rakiplerimiz arasından sıyrılıyoruz" dedi.

Türkiye'de GSM sektörünün Ar-Ge sertifikasına sahip ilk operatörü olarak Ar-Ge Merkezi çatısı altında bulunan Kuluçka Merkezi'nde telekom sektöründe yeni fikir, ve projeleri olan; şirket kurmak veya büyütmek isteyen genç girişimciler için bir destek ekosisteminin sunduklarını da ifade eden Şahin; 2010 yılından bu yana Ar-Ge yatırımlarına 80 milyon TL'den fazla bütçe ayırdıklarını da belirtti. Coşkun Şahin Avea'nın akıllı büyüme stratejisine 2014 yılında da devam edeceğini vurgulayarak, 4G'ye geçişle birlikte kullanıcılara daha hızlı ve kaliteli bir mobil iletişim sunacaklarını, 5G için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Avea Ceo'su Akdemir: Hedefimiz Her Kategoride Pazardan Hızlı Büyümek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement