Başaran: "Anneler Günü Ekonomiye Canlılık Sağlayacaktır" - Son Dakika
Ekonomi

Başaran: "Anneler Günü Ekonomiye Canlılık Sağlayacaktır"

Başaran: "Anneler Günü Ekonomiye Canlılık Sağlayacaktır"

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, Anneler Günü’nün yerel çiçek üreticileri ve çiçek mağazalarına canlılık getirmesini beklediklerini söyledi.

10.05.2017 16:46

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, Anneler Günü'nün yerel çiçek üreticileri ve çiçek mağazalarına canlılık getirmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl 14 Mayıs'ta kutlanacak olan Anneler Günü'nün yaklaşmasından dolayı Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, bir yazılı açıklama yaptı. Başaran, özel günlerde talep artışının daima yaşandığını belirterek, "Özel günlerde daima talep artışı yaşanır. Ama kültürel yapımız nedeniyle anneye verilen önem ve değer neticesinde pek çok insan bu özel gün dolayısıyla annesine bir hediye sunma arzusu taşıyor. Genellikle de bu hediyenin tercihi çiçekten yana oluyor. Genellikle de hediyeler çiçeğin yanında alınıyor. Çünkü çiçeksiz bir anneler günü düşünülemez. Cennetin ayakları altına serildiği çok değerli bir varlıktan anneden bahsediyoruz. Çiçekler kadar güzel olan annelerimize hediye olarak çiçek vermek isteği her zaman ön plana çıkıyor. Dolayısıyla da anneler gününde çiçek satışlarında ciddi bir artış yaşanıyor" diye konuştu.

Başaran, Türkiye genelinde bulunan binlerce çiçekçinin vatandaşların taleplerini karşılayabilmek adına gerekli hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayarak, "Şu anda sektörün, özellikle de üyelerimizin bu talebi rahatlıkla karşılayacak şekilde hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyebilirim. Önceden sipariş vermek ve son güne bırakmamak da önemli, çünkü son gün verilen siparişler genellikle yoğunluk nedeniyle sorun oluşturabiliyor. En azından birkaç güç önceden siparişler oluşturulursa Pazar günü sıkıntı yaşanmayacaktır" dedi.

Anneler gününde en çok tercih edilen çiçek türlerine de değinen İsmail Başaran, "Özel günlerde çiçek satışları artar. Bu artış anneler gününde çiçek yelpazesinin kategorilerini genişletiyor. Tek bir çeşit üzerinden değil çiçek yelpazesi anneler gününde çok daha çeşitli, örneğin saksı çiçeğinde; orkideler, ortancalar, kalanşolar, menekşeler, teraryum, bonsai, mandalina, kumkuat, antoryum, guzmanya, menekşeler en çok tercih edilenlerdir. Vazoluk ve buket çiçeklerde ise; lilyum, gül, papatya, kır çiçekleri bu mevsimde en çok tercih edilenlerdendir" ifadelerini kullandı.

Anneler Günü'nün Türkiye ekonomisine kısmi de olsa bir canlılık getireceğini dile getiren Başaran, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'de bahar ayında yerli çiçek üretiminde ciddi bir artış söz konusudur. Anneler gününün bahar ayında olması ve bu dönemde ülkemizde yerli çiçek üretiminin artışı yerel üreticilerimize dikkat çekici oranlarda destek sağlamaktadır. Anneler günü ekonomide kısmi de olsa bir canlanmaya neden olacaktır". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başaran: 'Anneler Günü Ekonomiye Canlılık Sağlayacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement