Emekliler Maaşlarında Artış Talep Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Emekliler Maaşlarında Artış Talep Ediyor

Emekliler Maaşlarında Artış Talep Ediyor

Türk Emekli Sen Salihli Temsilcisi Orhan Koç, "Türkiye büyüyor diyorlar."

28.05.2012 12:54

Türk Emekli Sen Salihli Temsilcisi Orhan Koç, "Türkiye büyüyor diyorlar. Büyümeyi emeklilerde hissetmek istiyor. Biz de adilane pay almak, milli gelirin hakça ve adilce bölüştürülmesini istiyoruz" dedi.

Sanayici ve işadamlarına sürekli yeni teşvikler verildiğini dile getiren Koç, şöyle konuştu: "Güya yatırım yapılıyor ama bir türlü üretim artmıyor. Sürekli ithalat yapıyoruz. Nereye gidiyor bu teşvikler? Milletvekiline 3 bin TL, müsteşara 720 TL bir gecede zam verilirken, emekli 720 TL aylık maaş alamıyor. Nerede kaldı adil iktidarın gücü? Aradaki uçurum günden güne açılmakta, emekli düşük maaşla yaşama mücadelesi vermekte, dışlanmışlıkla yüz yüze kalmakta, mutsuz bir hayata mahkum edilmektedir."

Ocak ayından beri zamları hala alamadıklarını anlatan Koç, şunları söyledi: "18 ay Toplu Sözleşme Kanunu'nu beklettiler. Kar, kış ve soğukta verilmeyen zam emekliyi perişan etti. Şimdi de düşük zam teklif ederek emeklilerin belini kırıyorlar.

'Türkiye büyüyor' diyorlar. Büyümeyi emeklilerde hissetmek istiyor. Biz de adilane pay almak, milli gelirin hakça ve adilce bölüştürülmesini istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz ey vicdan sahipleri. Hakkını isteyen memura ve emekliye gaz sıktıran iktidar, daha çok para isteyen zenginlere hazineyi akıtıyor." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Emekliler Maaşlarında Artış Talep Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement