İpek Kağıt'ta Grev - Son Dakika
Ekonomi

İpek Kağıt'ta Grev

İpek Kağıt\'ta Grev

Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki İpek Kağıt Fabrikası yönetimi ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

21.06.2013 18:09

Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki İpek Kağıt Fabrikası yönetimi ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Fabrikanın 185 sendikalı çalışanı, greve başladı.

Eczacıbaşı Grup'a bağlı İpek Kağıt'tan yapılan açıklamada Selüloz- İş Sendikası ile yaklaşık 6 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamadığı duyuruldu. Açıklamada, kuruluşun Yalova ve Manisa fabrikalarında 21 Haziran sabahı itibariyle greve başlandığı bildirilerek, "Temizlik kağıdı sektöründe, mavi yaka çalışanlarına sektöründe en yüksek ücreti veren ve yine sektöründe toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahip tek kuruluş olan İpek Kağıt, bu karardan büyük üzüntü duymaktadır" denildi.

Sendikaya ücretlerin yüzde 12, sosyal yardımların yüzde 27 artırılarak, toplam artışın yüzde 16.5 olduğu son bir teklifin yapıldığı ancak bunun kabul edilmediği belirtilen açıklamada grevle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Kuruluşumuzun anlaşma konusundaki tüm çabalarına rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Yapılan yoğun görüşmeler sonrasında süreç anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve 185 sendikalı çalışanımızı kapsayan grev başlamıştır. İpek Kağıt olarak mavi yakalı çalışanlarımıza daha iyi yaşam koşulları sağlamak üzere enflasyonun üzerinde bir zam oranı sunarak, son dakikaya kadar çözüm bulma yolunda iyi niyetli çaba göstermemize rağmen, bu çabalarımızın karşılığını bulamamasından büyük üzüntü duyuyoruz. Geldiğimiz bu noktada, çalışanlarımızın sağduyusuna olan inancımız tamdır." - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İpek Kağıt'ta Grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement