İşsizlikteki Gerileme Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

İşsizlikteki Gerileme Devam Ediyor

İşsizlikteki Gerileme Devam Ediyor

"Yabancı işçi getirmek için izin istemeye başlayacak sanayiciler çıkacaktır."

17.09.2012 11:56

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, tekstilde işçi bulma gibi bir sorunları olduğunu belirterek,

"Yabancı işçi getirmek için izin istemeye başlayacak sanayiciler çıkacaktır. Biz kendi sektörümüzde çalışacak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla diğer sektörler de aynı durumda ise işsizlikteki bu rakamlar daha da gerileyebilir" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Negrin, Türkiye'nin son 1 yıldır çok başarılı bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Özellikle ihracat kalemlerinin çeşitlenmesinin bunu tetiklediğini kaydeden Negrin, tekstil sektörü olarak işçi bulmakta zorlanılan bir son 6 ay geçirdiklerini ifade etti.

Gidişatın iyi olduğunu ve böyle devam etmesini umduklarını vurgulayan Negrin, "Tekstilde işçi bulma gibi bir sorunumuz var. Yabancı işçi getirmek için izin istemeye başlayacak sanayiciler çıkacaktır. Biz kendi sektörümüzde çalışacak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla diğer sektörler de aynı durumda ise işsizlikteki bu rakamlar daha da gerileyebilir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İşsizlikteki Gerileme Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement