İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Merkezli Operasyon

İstanbul Merkezli Operasyon

DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Baysal: "Son günlerde yaşanan gelişmelerle barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşımaktayız"

02.01.2014 14:37

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Son günlerde yaşanan gelişmelerle barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşımaktayız" dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri Ali Barutçuoğlu, Osman Akyıl, Ali Karakaş, Mahmut Yaşar ve Devrim Türk ile Özsüt'te basın toplantısı düzenleyen Baysal, İstanbul merkezli operasyonun piyasalarda tehlike çanlarının çalmasına neden olduğunu söyledi.

"Gelinen noktada devlete paralel yapılanmalar ve hükmetme iştahı ülkeyi hiç de doğru bir yere doğru götürmüyor" diyen Baysal, bunun için her kesimi kapsayacak demokratik bir anayasa yapılmasını ısrarla savunduklarını belirtti.

Baysal, tarihin Meclis'te yeni anayasa yapılmasını engelleyenleri er ya da geç yargılayacağını savunarak, şöyle dedi:

"İnsanlar sizi niçin seçti sayın milletvekilleri? Sizi niçin temsilci yaptı? KCK tutuklularının adilane bir yöntemle yargılandığını söyleyebilir miyiz? İşte bunun için adil bir hukuk herkese lazım. Ekonomik anlamda ziyana uğramama adına bir an önce önlemler alınarak bu işlerin faturasının halka ve iş insanlarına çıkartılmasının önlenmesi gerekir. Siyasetin doğru zemine oturtulmasını sağlayacak kararlar acilen alınmalıdır."

Kürt sorununun çözümü için başlatılan barış sürecinin sekteye uğratılmaması gerektiğini vurgulayan Baysal, sürecin devam ettirilmesi konusunda kararlı ve cesur adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Baysal, "Son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşımaktayız. Bölgemizde barış için beklenen umutlu bekleyişin siyasi çıkar çatışmalarına meze edilmesinden kaçınılmalıdır. Hem Türkiye hem bölgemizin kalkınması için kaybedecek bir tek saniyemizin bile olmadığı akıllardan çıkarılmamalıdır" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement