Kalıpçılar Bursa'da Yer Arıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kalıpçılar Bursa'da Yer Arıyor

Kalıpçılar Bursa\'da Yer Arıyor

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yöneticileri, Kalıpçılar Vadisi OSB'nin ikinci etabı için Bursa'da yatırım yeri arayışını sürdürüyor.

27.02.2013 12:34

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yöneticileri, Kalıpçılar Vadisi OSB'nin ikinci etabı için Bursa'da yatırım yeri arayışını sürdürüyor.

UKUB yöneticileri Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile yaptıkları görüşmede, uygun yatırım alanı buldukları takdirde Yalova ile aynı anda Bursa'da da yatırım yapacaklarını söylediler. B Plas'ın Yalova Yolu'ndaki yönetim ofisinde yapılan görüşmede, UKUB Başkanı Şamil Özoğul ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra B Plas Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen de hazır bulundu. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Türkiye'de sanayiin gelişmesine paralel olarak kalıp sektörüne olan ihtiyacın da arttığını söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar kalıp üretimine gereken önemin verilmediğini ve kalıp ihtiyacının genellikle ithalat ile karşılandığını belirten Başkan Özoğul, "UKUB olarak Türk kalıpçılık sektörünü geliştirmek için yıllardır çalışmalar yapıyoruz. Kalıp firmalarımızı kümelenme mantığı içerisinde uygun alanlarda bir araya getirerek, Ar-Ge ve yatırım maliyetlerimizi düşürmek için geliştirdiğimiz Kalıpçılar Vadisi projesi bu çalışmalarımızın en önemli ayağını oluşturuyor" diye konuştu.

Kalıpçılar Vadisi için kalıp kullanımının yoğun olduğu sanayi tesislerine yakın bölgelerde yatırım alanı aradıklarının altını çizen UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "Yalova'daki Bilişim OSB arazisi UKUB'a Kalıpçılar Vadisi OSB yapılması şartıyla tahsis edildi. Bu arazide kamulaştırma çalışmaları başlamak üzere. Bursa'da faaliyet gösteren üyelerimizin talepleri doğrultusunda Bursa içerisinde de uygun OSB arazisi arayışımız sürüyor" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar,

kalıp sektörünün önemini iyi bildiğini söyledi. Vardar, otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa'da Kalıpçılar Vadisi OSB'nin ikinci etabının kurulmasının doğru bir karar olduğunu da belirterek, "Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa katma değeri yüksek olan kalıp sektörüne ev sahipliği yapabilecek alt yapıya sahiptir. Kalıp sektörünün doğa ile dost bir sektör olduğunu da biliyoruz. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de görüştükten sonra bu projeyi hayata geçirmek üzere atacağımız sonraki adımlara karar vereceğiz" dedi.

(MŞ)

27.02.2013 12: 12: 22

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kalıpçılar Bursa'da Yer Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement