Kalıpçılardan Chicago'ya Çıkarma… - Son Dakika
Ekonomi

Kalıpçılardan Chicago'ya Çıkarma…

Kalıpçılardan Chicago\'ya Çıkarma…

Merkezi Bursa'da bulunan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) üyeleri, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen 'Amerimold 2013' Uluslararası Kalıp Fuarı'nı ziyaret ettiler.

04.07.2013 12:52

Merkezi Bursa'da bulunan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) üyeleri, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen 'Amerimold 2013' Uluslararası Kalıp Fuarı'nı ziyaret ettiler. UKUB üyeleri Chicago'daki kalıp fabrikalarında inceleme yapıp, Türk konsolosluğu yetkilileri de görüş alışverişinde bulundular.

Kalıpçılık sektöründeki yenilikleri yakından görmek isteyen UKUB heyeti 12-13 Haziran tarihlerinde yapılan fuarda, kalıp imalatında kullanılan makinaları inceleme fırsatı da buldular. Fabrika ziyaretleri de gerçekleştirerek ABD'deki meslektaşlarından üretim modelleri ile ilgili bilgiler alan UKUB heyeti, gezinin oldukça yararlı olduğunu vurguladılar. Chicago Türk Konsolosluğu yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ise iki ülke arasında karşılıklı ticaret ve iş birliği konularında bilgi edindiler.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul, kalıp sektörünün üretim maliyetlerinde önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, " Türkiye'nin kalıpçılık sektöründe iddialı hale gelmesi ve atılım yapması diğer sektörlerdeki üretim maliyetlerini düşürecektir. Bu da Türk firmalarının dünya pazarlarında rekabet gücünü arttıracaktır. Fuar gezisinin üyelerimizin ufkunun açılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kalıpçılardan Chicago'ya Çıkarma… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement