Lise Öğrencilerine Girişimcilik Anlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Lise Öğrencilerine Girişimcilik Anlatıldı

Lise Öğrencilerine Girişimcilik Anlatıldı

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Eskişehir’deki 4 farklı lisede öğrenim gören kız öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini anlattı.

01.06.2014 12:39

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Eskişehir'deki 4 farklı lisede öğrenim gören kız öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini anlattı.

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, 9 Nisan-30 Haziran günleri arasında düzenlediği "Liseler Girişimcilik Yolunda" bilgilendirme toplantılarını tamamladı. Toplantılar, Gazi Yakup Satar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Habip Edip Törehan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit Hasan Önal Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Toplantılarda Gıda, Güzellik, Tasarım, Gelinlik, Çocuk Gelişimi, Peyzaj, Saç Tasarımı alanında faaliyet gösteren kadın girişimciler de yer alarak tecrübelerini aktardı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu da yer aldı. Ayrıca öğrencilere Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Bakır da girişimciliği ve KOSGEB desteklerini anlattı.

Toplantılar hakkında konuşan Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali Ayrancıgil, özellikle kız öğrencilerin eğitim gördüğü okulları seçerek, geleceğin kadın girişimcilerini şimdiden cesaretlendirmek istediklerini ifade etti.

Kız öğrencilerin girişimciliğe yönelik ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Ayrancıgil, "Eskişehirli kadın girişimciler olarak öncelikle geleceğin girişimcilerini iş fikrini geliştirebileceği sektörler hakkında bilgilendirmek istedik. Toplantılarda kız öğrencilerin ileride iş yeri açabileceği meslekler hakkında bilgi almalarını sağladık. Kendi iş yaşamımızdaki zorlukları ve tecrübelerimizi anlattık. Lise çağındaki öğrencilerin girişimciliğe önem vermesi bizleri gelecek için umutlandırdı" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Lise Öğrencilerine Girişimcilik Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement