Merinos Akkm Finans Dünyasının Baş Aktörlerini Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Merinos Akkm Finans Dünyasının Baş Aktörlerini Ağırladı

Merinos Akkm Finans Dünyasının Baş Aktörlerini Ağırladı

Bursalı Yatırımcılar Halka Arz Yoluyla Fon Temini Ve Finansman Sağlamaları Konusunda Bilgilendirildi.

24.11.2010 23:25

Türkiye finans dünyasının baş aktörlerini ağırlayan Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen 'Halka Arz Seferberliği Zirvesi'nde Bursalı yatırımcılara halka arz yoluyla fon temini ve finansman sağlamaları konusunda bilgiler verildi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan açılışının ardından 16 aylık sürede konferans, sergi, eğitim-kurs, genel kurul, konser, gezi gibi 800'ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan Merinos AKKM, 'Halka Arz Seferberliği Zirvesi' ile finans dünyasının baş aktörlerini Bursa'da ağırladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğiyle düzenlenen zirveye ev sahipliği yapan Merinos AKKM, finans dünyası temsilcilerinden de tam not aldı. Halka arz potansiyeli taşıyan şirketleri, halka arz sürecinin tüm aşamalarında görev alan uzmanlar ve kurumları bir araya getiren 'Halka Arz Seferberliği Zirvesi'nde İMKB'de işlem görmeyen 100'ün üzerinde şirket ve 600 katılımcı yer aldı.

Finans kuruluşları, salonlarda yapılan oturumların yanı sıra fuaye alanına kurulan stantlarla da Bursalı yatırımcılarla buluşma fırsatı buldu.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Nevzat Öztangut, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Serbest Piyasa Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray gibi önemli isimler Bursalı yatırımcılara görüşleriyle ışık tuttu.

"Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Sürdürülebilirlik İçin Halka Açılma" ve "Halka Arzda Yol Haritası" konulu oturumlarla borsaya açılmanın avantajları yatırımcılara anlatılırken, Asaf Savaş Akat, Deniz Gökçe ve Mahfi Eğilmez gibi ekonominin önemli isimleri Eko Diyalog programıyla sermaye ve para piyasalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Merinos AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala'dan Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin yönetim sistemi ve teknik kapasitesi hakkında bilgiler aldı. Sergiledikleri farklı yönetim anlayışıyla Merinos AKKM'yi Türkiye ve dünya genelinde tanıtım için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Pala, Bursa'yı kongre kenti haline getirmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Merinos Akkm Finans Dünyasının Baş Aktörlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement